May 8, 2021
aktuelno

Velika sala Kulturnog centra Kikinda dobila novo ruho – Kikinda Online News

Nakon godinu i po dana konstantnog rada, danas je svečano otvorena rekonstruisana velika sala Kulturnog centra Kikinda, kao produkt zajedničkog projekta iz 2019. godine između grada Kikinde i Zapadnog univerziteta u Temišvaru,ukupne vrednosti preko 327.000 evra, a od toga je za grad Kikindu opredeljeno blizu 150.000 evra.

– ” Projekat koji je potpisan 17. maja 2019. godine trebao je biti završen prethodne godine, ali zbog celokupne situacije, morali smo da promenimo tajming i evo nas sada, nakon godinu i po dana rada, završili smo sve i otvorili salu. Projekat je pisan između saradnje Grada i univerziteta u Temišvaru pod nazivom “Izgradnja prekogranične mreže za negovanje autentične tradicionalne muzike” kojim smo dobili 54 nova prozora na zgradi i kompletno renoviranje dve sale – Baletske i ove Velike. Probijen je zid, sastavili smo dve prostorije tako da je ovo sad jedna velika, prelepa sala sa 120 mesta, binom, što nam daje mogućnost da radimo još više. Moći ćemo da organizujemo i pozorišne predstave, projekcije filmova i ono što smo i radili do sada, a to su promocije knjiga, tribine i ostali programi” – izjavila je direktorica KC Kikinda Tanja Nožica.

U prethodne dve godine, sredstvima Grada Kikinde, ali i putem međunarodnih projekata, u Kulturni centar uloženo je 18 miliona dinara, istakao je na otvaranju, gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač:

-” Ova predivna sala sa 120 mesta biće multifunkcionalna, za razne predstave i manifestacije i može da se iskoristii u svrhu grada, i da oplemeni neke nove programe koje će, siguran sam, Kulturni centar osmisliti u narednom periodu. Osim Velike, rekonstruisana je i Baletska sala, zamenjeno je 58 prozora kroz projekat “Negovanje tradicionalne muzike”. Zahvalnost dugujemo Zapadnom univerzitetu u Temišvaru koji je grad Kikindu prepoznao kao pouzdanog partnera. Na ovome se nećemo zaustaviti, a u narednom periodu ćemo pružati podršku kako Kulturnom centru, tako i ostalim ustanovama kulture u cilju oplemenjivanja daljeg programa i na radost svih posetilaca” – dodao je Lukač.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *