May 18, 2021
aktuelno

Ima prostora za dalje napredovanje kikindskih sportista – Kikinda Online News

Prostora ima za dalje napredovanje kikindskih sportista, pokazuju rezultati testiranja dece i mladih iz 4 kikindska sportska kluba koji su u prethodnom periodu prošli kroz brojna motorička i psihološka testiranja i kroz detaljnu analizu telesnog sastava kako bi im se na taj način, kroz trenažni proces, utvrdile kompetencije. Projekat je zajedničkim snagama realizovan od strane grada Kikinde i Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta, a kroz proces testiranja prošlo je ukupno 70 članova muškog košarkaškog ali i džudo kluba, kao i članovi ženskog rukometnog i odbojkaških kluba:

-” Rezultati testiranja su na prosečnom nivou, što je u principu dobar rezultat, jer na taj način omogućava prostor za dalji napredak, ali isto tako mnogo toga zavisi i od trenera i samih sportista. Kroz nekoliko dana kroz psihološke izveštaje, utvrdićemo ko se u timovima izdvaja kao vođa, da preuzme odgovornost, ali i ko ima bilo kakvu vrstu problema. Rezultati testiranja biće dobar reper za dalje svim trenerima”– kaže dr Branislav Strajnić, specijalista za stručni i razvojno istraživački rad u sportu i šet Odeljenja za sportsku dijagnostiku Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta.

Osim daljeg unapređenja i poboljšanja uslova za bavljenje sportom kroz trenažni proces mladih sportista sa teritorije našeg grada projekat će u narednom periodu obuhvatiti i usavršavanja stručnog kadra trenera:

-” Grad Kikinda kao prepoznatljiv grad sporta u celoj zemlji nastaviće da usmerava pažnju na sve mlade ljude koji se bave sportom i podstiče ih na zdrave navike i zdrav život. Pokušaćemo da obuhvatimo još sportskih klubova, a ukoliko to budu dozvolile epidemiološke prilike, testiraćemo i školsku decu sa glavnim ciljem da krenu da se bave sportom” – dodao je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *