May 6, 2021
aktuelno

Emilija Homa najbolja u celoj zemlji, njome se ponosi cela Ekonomsko – trgovinska škola – Kikinda Online News

Maturantkinja Ekonomsko – trgovinske škole Emilija Homa sa smera finansijski administrator bila je najbolja na republičkom takmičenju iz računovodstva održanim u Drugoj ekonomskoj školi u Beogradu gde je naša sugrađanka osvojila prvo mesto.

-” Ove godine odlučila sam da se prijavim na takmičenje iz računovodstva gde sam pobedila i tako dobila šansu da odem na republičko takmičenje koje se ove godine održalo u našem glavnom gradu. Organizacija je zaista bila na vrlo zavidnom nivou, svi su dali sve od sebe da se u ovim okolnostima, takmičenje ipak održi. Bilo je jako malo vremena da se pripremimo, ali svakako se rad isplatio. Nagrada mi zaista znači i motiviše me u daljem školovanju, i zaista mi je bila velika čast da budem deo ove organizacije. Zahvalila bih se profesorki Ivani Kojić koja me je pripremala za takmičenje, školi, direktoru škole, svim profesorima, odeljenju i razrednoj starešini. Planiram da upišem Ekonomski fakultet u Subotici i da se bavim ovim putem” – rekla nam je Ema.

Profesorica Ivana Kojić zahvalila se Gradskoj upravi Kikinda na finansijskoj podršci za mogućnost odlaska na ovo takmičenje, kao i direktoru ove obrazovne institucije Tomislavu Bartoliću i svim kolegama, a pogotovo onim sa ekonomske grupe predmeta na nesebičnoj podršci i saradnji:

-” Uz to zahvalila bih se i Poreskoj agenciji “Piper” koja godinama unazad nagrađuje naše učenike iz računovodstva, i na taj način promoviše svoju struku. Ove godine, Emilija je nagrađena kao najbolja učenica ne samo našoj školi, već i u Srbiji. Odeljenje finansijski administrator je prepuno divnih učenika i zaista je zadovoljstvo predavati im sve četiri godine, a među njima se još u prvoj godini izdvojila Emilija Homa, kao dete sa izuzetno razvijenom računovodstvenom logikom. Radila je sve četiri godine, izuzetno vredno, posebno se pripremajući za ovo republičko takmičenje i ostvarila ovaj izuzetan uspeh što je za ponos našoj školi i donela nam mogućnost organizacije republičkog takmičenja naredne školske godine ovde kod nas u Kikindi” – izjavila je profesorica ekonomske grupe predmeta i mentorka nagrađene učenice, Ivana Kojić.

Direktor Ekonomsko-trgovinske škole Tomislav Bartolić kaže da dobri rezultati mogu da se pokažu i putem onlajn najstave:

-” Uzme li se u obzir da je masa takmičenja u Srbiji otkazano zbog epidemiološke situacije, onda je to zaista veliki uspeh za našu školu i da obezbedi vredne novčane nagrade za našu učenicu. To ne bi bilo tako da nije bilo vrednih priprema sa presoricom Ivanom Kojić” – izjavio je direktor škole.

Biti najbolji u Srbiji u nečemu izuzetno je veliki uspeh, smatra Milena Živkov, većnica za kulturu i obrazovanje:

-” Biti najbolji iz računovodstva, po meni kao bivšoj učenici Ekonomsko-trgovinske škole je zaista za svaku pohvalu. Čestitala bih Emiliji i njenoj profesorici na zaista velikom uspehu i jednom značajnom i lepom predstavljanju našeg grada i škole sa dugom tradicijom” – završava Živkov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *