May 9, 2021
aktuelno

Marica Stražmešter, prva legenda kikindskog “Jezera” – Kikinda Online News

Tabla sa impresivnom biografijom i fotografijama Marice Stražmešter, najbolje kikindske plivačice svih vremena i učesnice Olimpijskih igara u Sidneju i Pekingu, od danas krasi otvoreni bazen SC “Jezero”. U ovom, ali i zatvorenom bazenu, počela je blistava sportska karijera prve “Legende Jezera”. To je i naziv marketing kampanje koja će, prema rečima Dejana Pudara, direktora SC “Jezero”, trajati naredne dve godine:

– ” Ideja je da identičan način odamo poštovanje velikanima kikindskog sporta. Put do medalja i najvećih uspeha na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni, naše legende su počele u kikindskom “Jezeru”. Neka naša zamisao jeste da na svakih šest meseci postavimo jednu ovakvu tablu” – najavio je Pudar. Nadovezao se član GV za sport i omladinu, Dragan Pecarki. On je pohvalio kampanju koju SC “Jezero” realizuje u saradnji sa lokalnom samoupravom i ukazao da i ona potvrđuje da je Kikinda grad sporta:

– ” Deca treba da imaju sportske uzore, a Marica Stražmešter to svakako jeste. Pitanje da li će i kada neko nadmašiti njene rezultate”– rekao je Pecarski. Puna je utisaka bila i Marica Stražmešter, naročito nakon svega što su o njenoj posvećenosti plivanju i rezultatima rekli treneri Dragan Markovljev i Slobodan Bokanić. Oni su se saglasili da je Marica zaslužila da bude prva “Legenda Jezera”:

– “Hvala “Jezeru”, gradu Kikindi, mojim prvim trenerima. Hvala i mojoj majci. Od samog početka, bila je uz mene. Zaista sam počastvovana. Od 2014. godine živim u SAD. Prethodno sam pet godina bila u Španiji. Odlazak na druge Olimpijske igre u Pekingu je za mene najveći uspeh. Tamo sam oborila državni rekord. To je bila moja najbolja sezona. Postavila sam šest nacionalnih rekorda koji su i danas aktuelni. To su najlepši, dok je najteži trenutak u karijeri došao 2011. Bila sam kandidatkinja za London, ali na treću Olimpijadu, ipak 2012. nisam otišla jer mi je ustanovljen srčani problem. U Americi radim kao nastavnica fizičkog i plivački trener, ali u Kikindu rado dolazim” – ispričala je Marica Stražmešter.

Autor teksta i fotografija: Zvanična prezentacija grada Kikinde kikinda.org.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *