May 8, 2021
aktuelno

Dr Nenadu Veljkoviću uručena zahvalnica za zasluge u borbi protiv kovida – Kikinda Online News

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač danas je u svom kabinetu ugostio dr internistu Nenada Veljkovića, i tom prilikom uručio mu zahvalnicu za zasluge u borbi protiv korona virusa. Nakon što je završio srednju školu a potom i Medicinski fakultet u rodnom Nišu, u kikindskoj Bolnici je počeo da radi od 2008. godine. Podsećanja radi, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na svečanosti povodom Dana državnosti pre dva meseca zlatnom medaljom odlikovao dr Veljkovića i još 169 medicinskih radnika iz cele zemlje koji su se našli u prvim redovima borbe protiv kovida:

-” Ovakvo priznanje mi mnogo znači i predstavlja mi podstrek za dalji rad i lepo je znati da je neko prepoznao naš rad, trud i zalaganje u borbi protiv kovida. Ja sam u ovom gradu već dvanaest godina i s obzirom na to da sam ovde i osnovao porodicu, mogu da kažem i da sam Kikinđanin. Savet koji mogu i sa ovog mesta da pošaljem jeste da ljudi trebaju da se vakcinišu, jer je to najvažnije u ovom momentu i da se pridržavaju mera propisanih od strane nadležnih. Osim specijalizacije koju sam uspešno završio pre desetak dana, uspeo sam i da se i sam izborim sa korona virusom” izjavio je dr Veljković.

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač ukazao je na značaj i važnost medicinskog osoblja u borbi protiv kovida:

-” Kada znamo šta se sve dešavalo od početka vanrednog stanja i svega što se dešavalo u Kikindi i kada znamo da se svi lekari i dalje bore za svakog građanina Kikinde i kada imamo lekara kakav je Nenad Veljković, Kikinđani mogu samo da izraze veliko poštovanje i ogromnu zahvalnost svima koji se bore za živote i zdravlje naših sugrađana. Kada u neformalnim razgovorima čujemo koliko je to velika borba sa kovidom, kolika su ta odricanja, požrtvovanja, onda je ovo samo delić naše zahvalnosti upućen i dr Veljkoviću i svim medicinskim radnicima koji čuvaju naše živote i živote onih koje volimo” – izjavio je Lukač.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *