May 9, 2021
aktuelno

“Kuvarice, odjavi se s’fejsa”: Otvorena izložba Gorana Novakova u KCK-u – Kikinda Online News

U Galeriji Kulturnog centra Kikinda otvorena je izložba ilustratora i dečijeg pisca Gorana Novakova iz Novog Kneževca pod nazivom “Kuvarice odjavi se s’fejsa…”. U razgovoru sa našim portalom, autor nam je predočio da su radovi nastali u vreme proglašenja pandemije, kao spontana reakcija jednog umetnika na sveopštu situaciju u kojoj smo se svi odjednom našli zbunjeni i uplašeni:

-” Radove sam počeo da objavljujem na svom fejsbuk profilu komentarišući kroz satirične stihove i jednostavne crteže kako jedan Lala iz Banata gleda na sve ono što ga je snašlo. Tada sam brzo stekao mnogobrojnu publiku koja je zaista sa velikim simpatijama pratila ove moje “napade kreativnosti”. U teškim vremenima zaista se najbolje vidi koliko je i zašto humor najbolja ” medicina”. Igrajući se rečima i zasmejavajući samog sebe, polako sam uveo sve te divne ljude u svoj svet koji su mi svojim komentarima, lajkovima, srcima i smajlijima poručivali da sam to raspoloženje preneo i na njih. Mogu da se pohvalim i da me je kontaktirao Jovo Mačer iz Kanade, urednik časopisa “Slovo” tako da moje “Kuvarice” već godinu dana izlaze u tom časopisu. Najlepše u svemu ovome je što se nisam držao nikakvih pravila, pisao sam ono što sam osećao vezano i za koronu ali i na druge teme. Nadam se da će biti i nastavaka. A uostalom, ima l’ nešto lepše nego kad kome, moliću lepo, osmeh izmamite?” – poručio je šaljivo autor.

Izložba je otvorena do 18. marta, a već 19. u planu je otvaranje nove izložbe takođe na istom mestu najavila je direktorica KC-a Tanja Nožica:

-” Novakov nije prvi put u našem Kulturnom centru, gostovao je i kao pisac, imali smo promociju njegovih knjiga, a pre dve godine i izložbu ilustracija i danas na otvaranju “Kuvarica”. Veoma mi je drago da smo prvi put posle malo dužeg vremena imali i nešto malo više publike. Planovi Kulturnog centra su veliki, predstoji nam manifestacija ” Pozdrav proleću”. Kako ćemo to odraditi – videćemo, a sa rekontrukcijom velike sale koja će biti završena za desetak dana biće organizovane i promocije knjiga, ali i izložbe” – izjavila je direktorica KC Kikinda Tanja Nožica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *