May 18, 2021
aktuelno

Pet medalja za streličare SU “Apolo”: Tri zlata, jedno srebro i jedna bronza – Kikinda Online News

Takmičari Streličarskog udruženja “Apolo” nastupili su danas na Otvorenom prvenstvu Vojvodine u Field streličarstvu na Petrovaradinskoj tvrđavi.

U pitanju je bilo prvo takmičenje na otvorenom u tekućoj godini. Field je tip takmičenja na kojem se gađa 12 meta u dva kruga sa po tri strele na različitim distancama i položajima na otvorenom prostoru. Takođe, to je najteža disciplina u kojoj se takmiče streličari jer iziskuje najviše mentalne i fizičke snage. Na takmičenju je nastupilo oko 60 takmičara iz cele Srbije, a članovi Streljačkog udruženja “Apolo” “uboli” su pet medalja: tri zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu.
Takmičar Đorđe Mišković osvojio je zlatnu medalju olimpik stilom u kategoriji kadeta. Istim sjajem zasijale su Sara Zamurović olimpik stilom u kategoriji juniorki, kao i Sonja Šimon u stilu goli luk u kategoriji veteranki. Srebnu, ali ne manje vrednu medalju osvojio je Danijel Mikan olimpik stilom u kategoriji kadeta, dok nam Jožef Olah u Kikindu donosi bronzanu medalju koju je u kategoriji veterana izborio olimpik stilom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *