May 9, 2021
aktuelno

Uspesi streličara Streljačke družine “Kikinda” – Kikinda Online News

U subotu u Novom Sadu na održanom Vojvodina Kupu nastupili su takmičari S.D. “Kikinda” u kategoriji mix standardni vazdušni pištolj , Duško Petrov Jelena Tomić. Posle osnovnog dela , u finalu su zauzeli bronzu. U nedelju je održano pojedinačno takmičenje u kategoriji juniora i seniora standardni vazdušni pištolj kao i puška mix stilom. U pojedinačnom nastupu, posle osnovnog dela Jelena Tomić kao četvrta i Stanislava Popov kao osma su se plasirale u finale među osam najboljih. Neda Sarić zauzela je deseto mesto. Posle finala Jelena je ostala četvrta , a Stanislava Popov zauzela je sedmo mesto. Lavovska borba se vodila i kod pištoljaša. Za SD. “Kikinda” nastupili su Duško Petrov , Ervin Šalgo i Boris Mikluc. Posle osnovnog dela , u finale su se plasirali Petrov i Šalgo , dok je Mikluc zauzeo devetu poziciju i za malo mu je izmaklo finale. Finale je bilo za prepričavanje – poveo je Dule ispred svog drugara iz reprezentacije Damira Mikeca, pa ga zatim Damir sustiže . Poslednja dva hica koja odlučuju pobednika iste pogodke pogađaju obojica. Nerešeno! Mora se otpucati dodatni hitac gde je za nijansu Mikec bio precizniji a Petrov zauzima drugu poziciju. Šalgo je kao sedmi ušao u finale , a kao sedmi je i završio.

-” Moramo istaći i strelce sa sa standardnom puskom mix, par puška činio je i naš strelac Dimitrije Stefanović sa koleginicom iz kluba SD. “Bečkerek” iz Zrenjanina , Marijom Pajčić. Pucali su u veoma teškoj konkurenciji, sve sami seniorski i juniorski reprezentativci. U konkurenciji 13 parova mix-a puškom , zauzeli su 11.mesto , a napomenuo bih da su iza sebe kao najmlađi učesnici ostavili Mix par iz Slovačke. Dodao bih da su puška mix pucali sa samim vrhom naših reprezentativaca: Andreom Arsović, Milutinom Stefanovićem, Lazarom Kovačevićem , Milenkom Sebićem , Sonjom Vukašinović, konkurencija je bila žestoka , ali klincima nije zadrhtala ruka ni malo ,pružili su svoj maximum” – rekao je Neca Beloš ispred S.D. “Kikinda”.

Naše reprezentativce posetio je i Ministar Srbije za sport i omladinu Vanja Udovičić sa svojim kolegama iz ministarstva i poželeo im puno uspeha i medalja na predstojećim takmičenjima. Društvo su mu pravili predsednik Streljačkog Saveza Srbije Nenad Putnik potpredsenik Nikola Marić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *