May 8, 2021
aktuelno

Biblioteka “Jovan Popović” nagradila decu sa najviše pročitanih knjiga – Kikinda Online News

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ povodom Međunarodnog dana dečje
knjige odlučila je da nagradi svoje najvernije i najaktivnije korisnike, one kojima je Biblioteka “druga kuća”, a čitanje nezamenjivo iskustvo i izvor
zadovoljstva. Da u eri vladavine savremenih tehnologija u godini pandemije kultura čitanja ipak opstaje, to pokazuju upravo deca, najverniji članovi biblioteke. Nagrađeno je ukupno dvanaestoro dece od predškolskog uzrasta pa sve do đaka petih razreda osnovne škole koja su u prethodnoj godini pročitala najveći broj knjiga. Reč je o deci koja su pročitala preko osamdeset izdanja: Lenka Zavišić, Nemanja Selaković, Alisa Srdić, Vlada Ćutilo, Ognjen Đomparin, Lena Bikić, Petra Ćirić, Mirna Marić, Dajana Đenge, Vasil Ronto, Vukašin Miškeljin i Marko Adamović Zbog trenutno veoma nepovoljne epidemiološke situacije svečana dodela nagrada neće biti upriličena.

U narednom periodu Biblioteka će raditi svakog radnog dana od 8 do 20 časova i subotom od 8 do 13 časova. Maske su i dalje obavezne, kao i poštovanje fizičke distance. Korisnicima biblioteke i dalje se preporučuje da pregledaju katalog knjiga biblioteke putem sajta https://kibiblioteka.org.rs/ kako bi se na taj način informisali o naslovima koje Biblioteka poseduje, dok se putem broja telefona 0230/421-458 može i dalje proveriti da li je određeni naslov dostupan. Dosadašnja mogućnost produženja postojećeg zaduženja telefonskim putem i dalje postoji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *