May 18, 2021
aktuelno

Građani Mikronaselja tražili zaštitu od gradonačelnika Kikinde, on im obećao pomoć – Kikinda Online News

Građani kikindskog Mikronaselja danas su gradonačelniku Kikinde Nikoli Lukaču predali peticiju sa oko 1.800 sakupljenih potpisa u kojoj traže zaštitu od policije zbog sve učestalijih provala automobila, prodavnica, ali i zbog toga što su, kako je rekao jedan od stanara Mikronaselja Slobodana Zarića čuli da se ovim delom grada šetaju kriminalci:

-” Najveći problem je što smo čuli da neki kriminalci iz Beograda, neko ih je unajmio da dolaze. Dolazili su po stanovima, šetali su se po Mikronaselju. To nas je uzbudilo i uznemirilo i navelo nas da podnesemo peticiju za gradonačelnika Kikinde Nikole Lukača u nadi da će nam pomoći zajedno sa policijom. Nadamo se da će nas obilaziti češće, da problema neće biti. Osećamo da nam je bezbednost ugrožena, Pijaca u tom delu grada nam je dva puta obijena. Mikronaselje je uvek bilo mirno, tu živim četrdeset godina, nismo nikada imali nikakvih problema i nadam se da će nam gradonačelnik Kikinde izaći u susret i da će nam pomoći” – rekao je naš sugrađanin Slobodan Zarić.

Gradonačelnik Nikola Lukač rekao je da je za Kikindu, grad dobrih ljudi apsolutno neprihvatljivo da ga posećuju i opsedaju lica sa sumnjivim dosijeima, da se šetaju i da plaše građane Kikinde:

-” Predstavnici građana Mikronaselja donelo je ovu peticiju sa oko 1.800 potpisa. Zabrinutost građana je potpuno opravdana, a ja obećavam da ću razgovarati u ime svih građana Mikronaselja i naših sugrađana sa predstavnicima svih državnih institucija, sa kikindskom Policijom, kako bi se svi oni koji tu žive osećali sigurno i bezbedno. Grad Kikinda uvek je bio bezbedan grad, ne znam čime smo zaslužili da naši sugrađani angažuju osumnjičene za najteža krivična dela i da ih dovode ovde u Kikindu, da plaše pošten narod, i obećavam da ćemo zajedno sa policijom naći najbolje moguće rešenje. Učiniću sve što je u mojoj moći da zaštitim svakog građanina Kikinde” – poručio je Lukač.

Foto: Čedomir Vujanić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *