May 9, 2021
aktuelno

Za uvođenje sistema tehničke zaštite u 11 škola u Kikindi, NIS izdvojio 17 miliona dinara – Kikinda Online News


Društveno odgovorna kompanija NIS nastavlja da pruža podršku svojim lokalnim zajednicama kroz različitu vrstu programa. Ovoga puta reč je realizaciji projekta “Uvođenja sistema tehničke zaštite u osnovnim i srednjim školama u Kikindi“ koji je podržan na konkursu “Zajednici zajedno” prethodne godine, a koji podrazumeva uvođenje sistema video nadzora za sedam osnovnih i četiri srednje škole u Kikindi. U ove namene ukupan budžet opredeljen za Grad Kikindu je 17 miliona dinara.

Fokus konkursa bio je na obrazovanju, odnosno digitalizaciji nastavnog procesa i unapređenju bezbedonosno – informacionih sistema u obrazovnim ustanovama. Cilj projekta je postizanje veće bezbednosti i discipline učenika i profesora, smanjenje broja neželjenih događaja uz efikasniju kontrolu i bolji uvid u sva zbivanja u školama.
Projektom je obuhvaćeno jedanaest škola u Kikindi, odnosno sedam osnovnih i četiri srednjoškolskih obrazovnih ustanova, a to su: Osnovne škole ,,Sveti Sava”, ,,Vuk Karadžić”,,Jovan Popović”, ,,Đura Jakšić”, ,,Feješ Klara”, ,,6. Oktobar”, OMŠ ,,Slobodan Malbaški”, Tehnička škola, SSŠ ,,Miloš Crnjanski”, Gimnazija ,,Dušan Vasiljev” i Ekonomsko-trgovinska škola.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *