May 6, 2021
aktuelno

OŠ. ,,1. Oktobar” iz Bašaida rešila gorući problem: Od sledeće sezone grejaće se na gas – Kikinda Online News

Potpisivanjem ugovora vrednosti 6 miliona i 159 hiljada dinara između gradonačelnika Kikinde Nikole Lukača i Irene Vujović iz Ministarstva za zaštitu životne sredine, OŠ. ,,1. Oktobar” iz Bašaida rešila je dugogodišnji gorući problem po pitanju grejanja, pa će tako već od naredne sezone, ova obrazovna institucija sa skupog grejanja na teško lož ulje mazut, preći na gasno grejanje. Na taj način će prema rečima Nikole Lukača, gradonačelnika Kikinde cena potrošnje grejanja biti osetno niža, uz prilagođavanje i ulazak u zelenu zonu, važnu za zaštitu i očuvanje životne sredine:

-” Grad je svakako planirao rekonstrukciju kompletne kotlarnice, kako bi konačno, nakon niza godina, škola “1. Oktobar” iz Bašaida od naredne sezone krenula na gas da se greje u cilju smanjenja troškova i ono što je važno za Ministarstvo za zaštitu životne sredine, da se prilagodimo i uđemo u zelenu zonu zaštite životne sredine i da vodimo računa kako za decu , tako i za sve građane Kikinde. Od ukupne vrednosti ugovora od 6 miliona i 159 hiljada dinara, Ministarstvo je izdvojilo 3,6 miliona dinara, a grad finansira preostali iznos od oko 2,5 miliona dinara i ovaj ugovor je nešto što nama otvara mogućnosti da u narednim mesecima rekonstrušemo kotlarnicu. Osim toga, razgovarali smo i o narednim konkursima o onome što nas očekuje u ovoj, ali u narednim godinama. Kikindi je odobren izuzetno važan konkurs jer je ovo poslednja škola koja se greje na mazut i time rešavamo praktično sve škole. Sa druge strane pripremamo i projekat koji će, nadam se, tokom aprila biti odobren vezan za eko park i naravno, svi oni dogovori koji su danas bili sa državnim sekretarom Aleksandrom Dujanovićem i ministarkom Irenom Vujović idu ka tome da će Kikinda učestvovati na narednim konkursima za pošumljavanje, za sve ono što će grad činiti zelenijim i čistijim, lepšim i boljim za život naših sugrađana” – izjavio je Lukač.

Izvođenje radova na kotlarnici trebali bi da započnu u predstojećim letnjim mesecima, kako bi do početka grejne sezone u narednoj školskoj godini svi radovi na kotlarnici bili okončani i kako bi se svi đaci u svojim školama grejali na gas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *