May 9, 2021
aktuelno

Aktivna 546 slučaja COVID-19 u Kikindi, gradonačelnik Kikinde pozvao na disciplinu u narednim danima – Kikinda Online News

Pogoršava se epidemiološka situacija u Kikindi. Prema podacima lokalnog Kriznog štaba, u Kikindi su aktivna 546 slučaja virusa zaraze, dok je na teritoriji celog okruga aktivno 992. Najviše zaraženih je u Senti 113, Novom Kneževcu 108, Adi 100, a u Čoki 72. Najmanji broj zaraženih je u opštini Kanjiža, gde se registruje pedeset i troje. Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač na svojoj fejsbuk stranici objavio je da je situacija u gradu složena te da samim tim zahteva i odgovornost i timski rad:

-“Poštovani sugrađani, situacija u našem gradu je složena i zahteva od svih nas disciplinu i timski rad. Narednih dana pojačano vodite računa o higijeni, nošenju zaštitnih maski, izbegavajte javna okupljanja i nemojte napuštati svoje domove bez preke potrebe. Vakcinacija koju sprovodimo pokazala je čitavoj Srbiji da su Kikinđani veoma odgovorni i savesni.
Ovu borbu vodimo u dobrom pravcu, nižemo pobede i uspehe. Pokažimo svima da smo jedan grad i jedan tim sa istim ciljem – očuvanje života i zdravlja svih nas
” – poručio je Lukač.

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će sutra biti održana sednica Republičkog Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, a da će ona već danas razgovarati sa članovima tog tela o mogućim novima merama protiv kovida 19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *