May 9, 2021
aktuelno

Đorđe Mišković, streličar SU “Apolo” postavio novi lični rekord na državnom prvenstvu – Kikinda Online News

Takmičari Streličarskog udruženja “Apolo” nastupili su danas na Državnom prvenstvu u streličarstvu za seniore. U pitanju je bilo takmičenje u dvoranskim uslovima na 18m i održano je u Sportskoj hali u Subotici u organizaciji PSK “Veteran” iz Subotice. Na takmičenju je nastupilo oko 100 takmičara iz cele Srbije.

Naš sugrađanin, veoma talentovani kadet Đorđe Mišković po prvi put se nadmetao u kategoriji seniora i u vrlo jakoj konkurenciji uspeo je da postigne svoj novi lični rekord čime je ušao i u finalna raspucavanja. Od ukupno 41 seniora Đorđe je zauzeo 14. mesto što je ogroman uspeh s obzirom na to da se takmičio u starosnoj kategoriji koja je za dva stepena viša od njegove. Takođe, Đorđe je uspeo da premaši granicu od 500 poena što se u streličarskom sportu smatra značajnim dostignućem i po pravilima Svetske streličarske federacije zaslužuje posebno priznanje. Ovo samo dokazuje da je pred njim svetla budućnost što se tiče streličarstva i mogućeg učešća u nacionalnoj selekciji.

Na prvenstvu je takođe učestvovao i senior Goran Nedomački kome je ovo bilo prvo Državno prvenstvo. On je, kao i Đorđe, postigao svoj novi lični rekord čime je imao zapažen nastup. Ovo je bilo poslednje takmičenje u zatvorenom u tekućoj takmičarskoj sezoni. Naredna takmičenja će biti na otvorenom i to od sredine aprila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *