May 9, 2021
aktuelno

Kikinda, grad dobrih ljudi: Otvara se Turistička organizacija Kikinde – Kikinda Online News

Ko god je prošao kroz Kikindu, ili se pak malo zadržao u njoj, rekao je da je Kikinda grad dobrih ljudi. To će ujedno biti slogan novoosnovane Turističke organizacije našeg grada, saopštila je danas u Gradskoj kući v.d. direktor Turističke organizacije Jasmina Milankov:

-“ Slogan “Grad dobrih ljudi” koristi se već dve godine, kada smo radili sve one priče o lepotama našeg grada i svemu onome što Kikinda pruža, pa nam se učinilo da bi ovo zaista mogao biti pravi. Kikinda jeste grad dobrih ljudi koji ga pre svega vole, i koji, zajedno sa nama koji radimo u turizmu se trude da ga učine interesantnijim i lepšim za sve one koji se odluče da ga posete. Pred nama su sada novi izazovi, odnosno da sve ono što smo do sada radili, radimo na još bolji način, da unapredimo i osmislimo neke nove stvari. Prvi naš korak nakon formiranja Turističke organizacije, odnosno nakon završetka svih formalnih i administrativnih procedura, za sve goste koji borave u ugostiteljskim objektima, restoranima i kafićima pripremili smo zanimljivije fotografije turističke ponude koju Kikinda ima sa QR kodom, gde će svako ko bude sedeo za stolom moći da skreniranjem tog koda da dođe do više informacija o tome šta to Kikinda nudi. Uz redovnu, razmišljamo i o onlajn suvenirnici, kako bi svim ljudima koji ne žive u Kikindi, a možda ni u Srbiji, a žele da imaju neki suvenir iz svog grada, da možemo to d ai ponudimo. Epidemiološka situacija diktiraće nam dalji plan održavanja svih manifestacija koje smo održavali u prethodnim godinama, ali se iskreno nadamo da će druga polovina godine doneti poboljšanje i da ćemo uspeti da organizujemo i “Kikindsko leto”, “Dane ludaje”, ,,Sovembar” i ono što je predviđeno programom za drugu polovinu godine. Posebnu pažnju usmerićemo ka seoskom turizmu” – poručila je Milankov.

Nakon dosta godina, u Kikindi su se ponovno stvorili uslovi za otvaranjem Turističke organizacije a sve u cilju promocije svih turističkih potencijala koje naš grad ima:

-” Turistički potencijali koje Kikinda ima, koje treba predstaviti i iskoristiti u privlačenju turista, kako iz našeg regiona, tako i iz inostranstva, mislimo da će najbolje odraditi Turistička organizacija grada gde će sve one lepote našeg predivnog grada znati da iskoriste i predstave i unaprede turističku ponudu ne samo u pogledu našeg grada već i kroz sradnju sa ostalim lokalnim samoupravama. Kikinda treba da pokaže ono što ima i sa čime se ponosi i da kao multinacionalna i multikulturalne sredina bude prezentovano na najbolji mogući način, i da to bude razlog da se u Kikindu koji važi za grad dobrih ljudi, što češće dolazi” – dodao je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Izdvojena fotografija: Čedomir Vujanić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *