May 8, 2021
aktuelno

Biblioteka “Jovan Popović” nagradila šest čitateljki sa najviše pročitanih knjiga – Kikinda Online News

Povodom Međunarodnog dana žena, osmog marta, Narodna biblioteka “Jovan Popović” odlučila je da nagradi šest čitatelji prikladnim, simboličnim poklonima. Reč je o dugogodišnjim članicama ove najstarije ustanove kultire u gradu koje su pročitale blizu 100 naslova. Najmlađa čitateljka među njima je Teodora Erdeljen iz Bašaida:

-” U slobodno vreme mnogo volim da čitam, i to me uspunjava i inspiriše. Najviše volim da čitam biografije, i poznata dela Meše Selimovića i Ive Andrića i ostalih srpskih pisaca” – rekla nam je Teodora.

-” Želeli smo da ovaj dan ulepšamo našim čitateljkama sa željom da nam ova godina bude bolja nego prethodna. Pripremamo razne akcije u narednom periodu, i nadamo se da ćemo i u narednom periodu uspeti da realizujemo i ostale koje smo planirali. Među članovima biblioteke dominiraju žene, a parametar nam je šta čitaju, koliko dolaze i koliko čitaju jer zbog njih i osvežavamo i dopunjemo naš fond, jer smo ipak mi javna biblioteka” – kaže organizatorka programa Narodne biblioteke “Jovan Popović” Dunja Brkin Trifunović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *