April 22, 2021
aktuelno

Akcenat na bezbednost dece u saobraćaju: “Pažljivkova pravila u saobraćaju”podeljena osnovcima u OŠ. ,,Đura Jakšić” i ,,Žarko Zrenjanin” – Kikinda Online News

U okviru redovnih aktivnosti Saveta za bezbednost saobraćaja i republičke Agencije za bezbednost saobraćaja Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja i Miroslav Dučić, u resoru komunalna infrastruktura i vanredne situacije i zamenik predsednika Saveta za bezbednost saobraćaja posetili su dve osnovne škole u Kikindi – OŠ „Žarko Zrenjanin“ i OŠ „Đura Jakšić“ kako bi đacima prvacima podeliti knjige „Pažljivkova pravila“, kao i edukativni materijal na temu „Bezbednost u saobraćaju“.

-” Prvo trebaš da gledaš levo- desno dva puta na pešačkom prelazu, crveno znači da staneš, žuto da se pripremiš, a zeleno da kreneš. Ja to sve poštujem u saobraćaju. Još nisam prelistao knjigu koju sam dobio ali mi se jako sviđa” – rekao je Aleksej Lukin, učenik prvog razreda OŠ. ,,Đura Jakšić”.

Tokom ove aktivnosti biće podeljeno 405 kompleta edukativnog materijala, od tog broja 390 na ćiriličnom, srpskom pismu i 15 na mađarskom jeziku, a u toku ove godine u planu je realizacija sličnih aktivnosti namenjenih osnovcima:

-” Danas smo realizovali prvu akciju, i podelili smo poklone đacima u dve osnovne škole – knjige, bojanke i raspored časova. To je samo jedna u nizu akcija koju će Savet za bezbednost u saobraćaju ove godine realizovati. U planu imamo da ove godine podelimo još prikladnih poklona, između ostalog i prsluke za učesnike u saobraćaju, setove lampi za biciklove i bustere u atomobilskom saobraćaju namenjeni za predškolce. Prijatno nam je što smo danas u prisustvu naših učenika i nadamo se da će iz ovog priručnika mnogo toga novog naučiti” – poručio je Miroslav Dučić, član gradskog veća za komunalnu infrastrukturu i vanredne situacije i zamenik predsednika Saveta za bezbednost saobraćaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *