May 8, 2021
aktuelno

Jedna zlatna i jedna bronzana medalja za streličare “Apola” na drugom “Ludaja Kup-u Kikinde” – Kikinda Online News

Proteklog vikenda, u hali SC ,,Jezero” održan je drugi po redu ,,Ludaja Kup Kikinde” u streličarstvu u organizaciji Streličarskog Udruženja ,,Apolo” i svesrdnu pomoć Gradske uprave i SC ,,Jezero” i uz poštovanje svih preventivnih mera Kriznog štaba. Streličarskom takmičenju u dvoranskim uslovima u gađanju mete na 18m je pristupilo 100 takmičara iz cele naše zemlje, a takmičari kikindskog Udruženja nastupili su u kadetskoj, juniorskoj, seniorskoj i veteranskoj kategoriji. Zlatnu medalju u olimpik stilu osvojila je ekipa veterana u sastavu Dragan Čobić, Ljubomir Zamurović i Jožef Olah. Talentovani Đorđe Mišković došao je do bronzane medalje olimpik stilom u kategoriji kadeta. Streličarsko Udruženje “Apolo” je prvi put imalo i seniorsku ekipu u sastavu Vladimir Varađanin, Goran Nedomački i Zaviša Lučić, ali je ipak nedostajalo malo više sportske sreće da se domognu bronzane medalje, pa su u konačnom plasmanu bili četvrti. Zapažen učinak imali su i ostali kikindski streličari:

-“ Iz godine u godinu povećava se broj takmičara koji se prijavljuje kod nas i možemo da se pohvalimo da smo jedni od retkih klubova i udruženja u zemlji kod kojih streličari rado dolaze. Sa aspekta streličara, pošto sam i sam takmičar, gledamo gde je dobra organizacija i gde su dobri uslovi za takmičenje, tako da predpostavljam da se i ostali učesnici vode tim principom. Naš takmičar Đorđe Mišković koja nastupa u kadetskoj konkurenciji i juniorka Sara Zamurović već dva puta su prošle godine učestvovali na kampovima mladih i perspektivnih streličara koji su organizovani od strane Ministarstva omladine i sporta i Olimpijskog komiteta Srbije. Naredno takmičenje koje će organizovati naše udruženje biće na otvorenom 4. jula a tip će biti 50/70m tj. disciplina koje se gađa na Olimpijskim igrama” – rekao je trener Zaviša Lučić.

Streličarstvo kao relativno mlada vrsta sporta u našem gradu zavređuje pažnju lokalne samouprave, rekao je prilikom svečanog otvaranja drugog po redu ,,Ludaja Kup-a Kikinde” Dragan Pecarski iz resora za sport i omladinu GU Kikinda:

-“ Streličarstvo kod nas postaje sve popularnije i sve masovnije. Grad Kikinda će, kao i sve ostale sportske manifestacije podržati maksimalno i dati im vetar u leđa da njihovi takmičari budu još bolji” – poručio je Pecarski.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *