May 9, 2021
aktuelno

Učenici OŠ. “Vasa Stajić” iz Mokrina pobednici šestog izdanja kviza “Moja Kikinda – otkrijmo gde živimo” – Kikinda Online News

Đaci osnovne škole “Vasa Stajić” iz Mokrina pobednici su kviza – “Moja Kikinda – otkrijmo gde živimo” koji po šesti put realizuje Kancelarija za mlade u saradnji sa Gradom Kikindom i koji ima za cilj da podstakne mlade da se više zainteresuju o geografskom, istorijskom i kulturnom nasleđu našeg područja. Osim pobedničke ekipe, izuzetno znanje i u drugim oblastima i društvenoj igrici pokazali su i učenici osnovne škole “Slavko Rodić” iz Banatskog Velikog Sela koji su u finalu osvojili drugo mesto, OŠ ,,Sveti Sava” treće, a ,,Jovan Popović” četvrto mesto. Kao i svake godine za sve finaliste i škole koje pohađaja obezbeđene su vredne nagrade – po jedan televizor od 55 inča, JBL blutut zvučnici ali i rokovnici i kolači.

-“ Spremali smo se od prošle godine pošto je kviz bio odložen, pa smo nastavili ove godine. Imali smo sreću što smo u timu imali sve dobre đake i nije nam bilo ništa teško da naučimo, kao ni meni. Mislim da nas je izdvojilo znanje i igre asocijacije. To smo najviše i vežbali” – kaže kapiten pobedničke ekipe Neda Ibrajter, iz OŠ ,,Vasa Stajić” iz Mokrina. Osim nje, ekipu su činili i Katarina Golić, Tijana Silački i Dario Biber.

Idejni tvorac kviza, nastavnik geografije Miroslav Grujić izuzetno je zadovoljan znanjem koje su pokazali đaci iz ukupno 13 ovogodišnjih ekipa iz kikindskih osnovnih i srednjih škola:

-” Nijanse su odlučivale koje će ekipe nastaviti takmičenje. Imali smo četvrtfinale, polufinale, koje su bili bazirani kao kviz i ranijih godina, gde je bukvalno samo znanje bilo bitno. Izuzetno sam srećan što smo napokon došli do toga da naša deca puno toga znaju o gradu u kojem živem i to znanje prenose na neke svoje starije ukućane i komšije. U finalu je, pored znanja odlučivala i sreća. Žao mi je što obe godine zbog epidemiološke situacije nismo u prilici da organizujemo i ekskurziju za sve finaliste. Kviz je pokazao da đacima nekako istorija više ide, verovatno zbog brojnih zanimljivosti, geografija, ali i književnost” – izjavio je Grujić.

-” Zbog epidemiološke situacije kakva je bila prethodne godine morali smo kviz znanja da odložimo dva-tri puta,a ove godine smo ga realizovali po šesti put. Zahvalila bih se Gradu Kikindi za nabavku vrednih nagrada za sve učesnike i gradonačelniku koji je došao da podrži mlade, uzimajući u obzir da je svima već poznato koliko on obraća pažnju na mlad u našem gradu i da im tako pokaže da na njih misli i onaj najbolji među nama. Veliku zahvalnost dugujemo i našim volonterima bez kojih ništa ne bi moglo da izgleda ovako kako je izgledalo danas” – dodaje koordinatorka kikindske Kancelarije za mlade Andrea Arnuš.

Milena Živkov, većnica za kulturu i obrazovanje izrazila je zadovoljstvo za relaizaciju još jednog kviza o Kikindi:

-” Ovo je zaista jedan jako lep kviz gde smo svi nešto mogli novo da naučimo o našem gradu. Čestitam svim učesnicima i organizatorima kviza, a posebno pobednicima iz OŠ. ,,Vasa Stajić” iz Mokrina” – zaključila je Živkov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *