May 9, 2021
aktuelno

Gradski derbi pripao fudbalerima OFK “Kikinde 1909” – Kikinda Online News

Fudbaleri OFK “Kikinde 1909” savladali su danas ekipu ŽAK-a na Vašarištu u okviru utakmice 1. kola Kup-a na teritoriji Fudbalskog saveza područja Zrenjanin sa 4:0 (2:0). Fudabaleri OFK “Kikinde 1909” već su u prvom poluvremenu pokazali inicijativu. Prvi gol pao je već u 21. minutu kada je Stefan Kresoja sa dvadesetak metara u desni ugao gola postigao prvi pogodak, a šest minuta kasnije u listu strelaca upisao se Igor Stepančev koji je bio još jedan strelac u drugom delu utakmice. Vojislav Stanaćev postigao je odlučujući pobednički gol:

-” Zadovoljan sam kako je protekla utakmica jer smo se zato i pripremali u prethodnom periodu. Ovo je utakmica pre prvenstva koja nas pokazuje u najboljem sjaju, a nadam se da ćemo nastaviti sa ovako dobrom igrom u Prvenstvu. Protivnici su bili dobri, tako da im želim svu sreću u nastavku. Smatram da smo odlično odradili pripremni period, ekipa je dobra, došlo nam je par kompatibilnih igrača koji su doneli dobrobit celoj ekipi i smatram da će ovo biti dobra polusezona i da ćemo na kraju biti prvi” – izjavio je nakon utakmice Milan Reljić, protimac OFK “Kikinde 1909”.

Pobedom je zadovoljan i Marko Guteša, trener OFK “Kikinde 1909”:

-” Zadovoljan sam kako je protekla prva takmičarska utakmica. Najvažnije je da nije bilo povreda, a ni crvenih kartona, utakmica je bila fer i korektna i sa jedne i druge strane i to je najvažnije” – istakao je Guteša.

Iako je ekipa ŽAK-a pojačana sa nekoliko igrača, žuti mravi nisu ipak mogli da se nose sa tempom koji je diktirao njihov gradski rival. Cilj im je opstanak u ligi:

-” Čestitao bih ekipi “Kikinde” na pobedi. Što se tiče same utakmice relativno sam zadovoljan, a na momente vidi se kvalitet i odnos klubova OFK “Kikinde” i ŽAK-a. Vidi se da je to ekipa koja ide na prvo mesto, da je i što se tiče igračkog kadra i fizičke spreme bolja od nas. Mi smo dali sve od sebe, a najvažnije je da nije bilo povreda i crvenih kartona, a utakmica je završena u sportskom duhu” – dodao je trener ŽAK-a Dragan Vukajlović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *