март 4, 2021
aktuelno

Zbog kršenja mera u Kikindi: Pojedinim ugostiteljima izrečena usmena opomena, stavljen akcenat na poštovanju svih mera – Kikinda Online News

Zbog kršenja mera za suzbijanje širenja kovida u kikindskim ugostiteljskim objektima, u Gradskoj kući održan je sastanak članova Kriznog štaba i kikindskih ugostitelja.

Foto: kikinda.org.rs

Zbog toga što su prekoračili radno vreme, koje je propisao Krizni štab, kao i zbog toga što je u ugostiteljskim objektima bilo više ljudi nego što je dozvoljeno, radnici nisu nosili zaštitne maske ili nije bio dobar razmak između stolova, pojedinim ugostiteljima je proteklog vikenda izrečena usmena opomena. Članovi Kriznog štaba su, tim povodom održali sastanak sa vlasnicima kikindskih kafića i restorana, kako bi još jednom apelovali na poštovanje epidemioloških mera. Podsetimo da se radi o nepoštovanju mera u ugostiteljskim objektima (razmak stolova, nenošenje zaštitnih maski od strane radnika u tim objektima, prisustvo većeg broja lica od dozvoljenog) a za ove prekršaje za pravna lica, propisana je novčana kazna u rasponu od 50.000 do 2.000.000 dinara.


Krizni štab je predložio meru za suzbijanje širenja kovida, koju je Vlada usvojila – da radno vreme ugostiteljskih objekata, tj. kafića i restorana, ostane i dalje do 20 sati, s tim što je od 17 sati strogo zabranjeno puštanje muzike.

Foto: kikinda.org.rs


Dnevni bilans, kada je obolevanje od korona virusa u pitanju varira. Nakon blagog pada u broju obolelih od kraja januara, od početka ove nedelje, taj broj osetno raste, te je vrlo bitno pridržavati se mera, kako bi se zaštitili u ovom trećem talasu korone, zaključeno je na sastanku članova Kriznog štaba, sa kikindskim ugostiteljima.
 

Izvor, foto: kikinda.org.rs, Čedomir Vujanić

One thought on “Zbog kršenja mera u Kikindi: Pojedinim ugostiteljima izrečena usmena opomena, stavljen akcenat na poštovanju svih mera – Kikinda Online News

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *