May 8, 2021
aktuelno

Andrej Salkai iz Kikinde predstavljaće Kikindu u “Ritmu Evrope”na Prvoj televiziji: Plesnim mogućnostima žiri impresionirale Ena, Milana i Minja – Kikinda Online News

Osamnaestogodišnji Kikinđanin Andrej Salkai iz Kikinde oduševio je stručni žiri popularnog muzičkog formata “Ritam Evrope” na današnjoj održanoj audiciji u Kulturnom centru svojim glasovnim mogućnostima i on će, zajedno sa dvanaestogodišnjom Enom Šošić, jedanaestogodišnjom Milanom Rajkov iz plesne grupe “Dance N Soul” i osamnaestogodišnjom gimnazijalkom Minjom Krstić predstavljati naš grad u ovom muzičkom takmičenju početkom jeseni na kanalu Prve Srpske televizije.

Naš osamnaestogodišnji sugrađanin kaže da se muzikom bavi od malih nogu, a aktivno od prvog razreda srednje škole. Ovo mu je ujedno bila šansa da pokaže šta zna, a koliko još može tek ćemo videti s jeseni na Prvoj:

-” Mnogo volim da se bavim muzikom, volim da pevam i da sviram, a osim toga sviram i pevam Kikinđanima u klubu “Pab” već dve godine. Mnogo mi znači što sam prošao i što ću postati učesnik ovog takmičenja. Nadam se da ću tako poboljšati i svoje pevačke sposobnosti i scenski deo” – rekao nam je Andrej nakon audicije.

Dvanaestogodišnja Ena Šošić i njena godinu dana mlađa drugarica Milana Rajkov iz plesne škole “Dance N Soul” nisu mogle da sakriju suze radosnice nakon što su im članovi žirija saopštili da će predstavljati Kikindu u “Ritmu Evrope”:

-” Ja još uvek ne mogu da verujem da sam prošla, zaista sam u šoku. Treniram ples već dve godine u plesnoj školi “Dance N Soul”, vežbala sam i zaista sam se pripremala za ovu audiciju“, dok njena drugarica Milana dodaje:

-” Mnogo mi znači što sam prošla, trudila sam se i jako sam srećna. Nema ni godinu dana sam član škole ,,Dance N Soul”. Sugestije koje su nam dali članovi žirija pmoći će mi da nastavim sa plesom i mislim da neću odustati od plesa”.

Ako bi se učesnice birale po lepoti, naša osamnaestogodišnja sugrađanka, gimnazijalka Minja Krstić prema mišljenju mnogih, sigurno bi bila u top tri. Ovako, ona je uspela da zadivi stručni žiri svojim plesačkim umećem i da postane ravnopravan učesnik najvećeg muzičkog projekta u ovom delu Evrope, “Ritam Evrope”:

-” Volim jako da plešem, od malena, preko baleta i modernog plesa, iako od nedavno nisam članica plesne škole ,,Dance N Soul”. Ovo mi zaista puno znači, trudila sam se, vežbala, zabavila se i eto, prošla sam” – rekla nam je Minja.

Iako nisu prošli dalje, na stručni žiri poseban utisak ostavili su nastupi brojnih solista poput Ene Gogić, dečijeg rok sastava “Roy” iz Banatskog Velikog Sela i baletske škole Kulturnog centra. Zadovoljan je bio i Miloš Marković, muzički direktor festivala “Ritam Evrope” koji je rekao da Kikinda prednjači prema kulturnim sadržajima koji se dešavaju u našem gradu, ali da se to, prema kandidatima, u velikoj meri vidi i po vrsti muzike koju slušaju i koju su izveli na audiciji:

-” Zahvalio bih se gradu Kikindi što nas je danas ugostila i na audiciju poslala najbolje od najboljih, s obzirom da Kikinda prvi put učestvuje na našem festivalu. Primetili smo da je odziv veliki za učešće u našem programu koji će se emitovati na Prvoj srpskoj televiziji tamo negde septembra meseca, u zavisnosti od okolnosti. Još uvek ne znamo da li ćemo imati veliku publiku kao i pre, u gradu Čačku koji je prethodne godine pobedio, ili ćemo to uraditi u televizijskom studiju. Tražili smo najbolje pevače i plesače, ali još uvek ne možemo da tvrdimo koliko će ih se tačno naći na sceni” – rekao je Marković.

Naši mladi sugrađani dobiće besplatnu edukaciju od strane produkcije ovog muzičkog programa i koreografa Milana Milinkovića koji će u narednom periodu dolaziti u naš grad, ali u ostalih 23 gradova u zemlji, kako bi učesnike što kvalitetnije pripremili za početak najvećeg muzičkog takmičenja u ovom delu Evrope.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *