May 9, 2021
aktuelno

Nezapamćen uspeh Streljačke družine “Kikinda” – Kikinda Online News

Streljačka družina „Kikinda“ u muškoj i ženskoj seniorskoj konkurenciji osvojila je KUP Srbije u streljaštvu na takmičenju koje se održalo u Smederevu. Povodom ovog velikog, istorijskog uspeha kako za sam klub, tako i za naš grad, članove družine danas su posetili prvi čovek grada Kikinde Nikola Lukač i član GV za sport i omladinu Dragan Pecarski.

-” Postigli smo istorijski uspeh, prvaci smo države u KUP-u, i kod seniorki i seniora, i ne sećam se da je neki klub u zemlji to uspeo, da ima prvaka u obe selekcije. Što se tiče muške selekcije, tu smo bili ubedljivi, i ostavili smo drugoplasirane preko 20 poena, a kod dama je bila malo napetija situacija, ali i one su uspele da izbore prvo mesto što je takođe jako velik uspeh, jer mi nismo imali nikad čak ni drugo mesto u Srbiji. Sada je mnogo lakše, napravili smo sistem i organizaciju šta ko treba da radi, a ja sam se maksimalno posvetio svojim treninzima. Sledeće nedelje nas očekuje Prvenstvo Srbije što nam je najvažnije takmičenje za klub, a potom me očekuju kvalifikacije za Olimpijadu, a kad sve to prođe, u klub ćemo da izmenimo neke stvari, da obnovimo zastarelu opremu i nadam se da ćemo u tome i uspeti. Ovo je jako skup sport, jedna elektronska meta samo košta oko 500.000 dinara. Mi imamo deset streličarakih mesta,a samo jednu metu, što samo po sebi govori koliko je to teško nabaviti, ali imamo neke sponzore, pa do kraja meseca očekujemo još jednu metu, to nam je obećano, ali to opet nije ništa u odnosu na broj strelaca. To znači samo jedno: da ćemo morati još više da radimo kako bi stvorili još bolje uslove za Dimitrija Stefanovića i Stefana Tereka, budućih reprezentativaca i trenutno desetak strelaca na pušci i petnaestak pištoljaša, među kojima se nalazi i desetak dama “ – kaže reprezentativac i predsednik kluba SD. ,,Kikinda“ Duško Petrov.

Stanislava Popov, streličarka SD. ,,Kikinda“ ne krije ambiciju da sa predstojećeg juniorskog Prvenstva u Nišu ponovno donese zlato:

-„ Očekivanja jesu velika i možda čak i veća od mojih sopstvenih jer se trudim da to ne gledam kao obavezu već nešto što volim i želim, i da ne osećam pritisak koji se zapravo stvara pred takmičenje i u toku takmičenja, da budem što smirenija i prisebnija da bi zlato i donela u Kikindu. Jako mi je drago da sam baš ja deo ekipe koja je ostvarila takav rezultat i veoma mi je drago što sam učestvovala, i što sam za vrlo kratko vreme ostvarila velike rezultate, a da me još puno toga čeka i da stremim ka tome“ otkrila nam je Stanislava.

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač, čestitajući strelcima SD. ,,Kikinda“ izuzetan uspeh na Kupu Srbije još jednom je ukazao na to da će grad nastaviti da izdvaja značajna sredstva za razvoj sportske infrastrukture:

-„ Imati fantastične strelce kakve ima Kikinda, za ponos je svih nas. Grad Kikinda, kako je i obećano u prethodnom periodu pomoći će izdvajanjem sredstava za unapređenje sportske infrastrukture,a povrtakom Duška Petrova u matični klub u Kikindi da pomogne i mlađim naraštajima ovog kluba da dostignu vrhunske rezultate, što se i da videti iz priloženog, osvajanjem kupova, pokušaćemo da sagledamo potrebe Streljačke družine ,,Kikinda“ da li iz našeg budžeta, ili aplikacijama na nekim drugim konkursima i potrudićemo se da pomognemo dalji niz ovih izuzetnih rezultata. Iskreno se nadam da će Kikinda imati svog predstavnika na Olimpijadi, Duška Petrova, jer rezultati iz prethodnih meseci to i pokazaju – da smo vrlo blizu da imamo jednog olimpijca iz Kikinde“ – poručio je Lukač, dok Dragan Pecarski, član GV za sport i omladinu dodaje:

-” Programe koje smo pokrenuli sugurno su doprineli ka ovom rezultatu koji je ostvarila SD. ,,Kikinda“, koji do sada nije zabeležen u istoriji grada da se Kup osvoji u bilo kom sportu ili formi takmičenja. I dalje ćemo stremiti da ispratimo svaki rezultat koji postigne bilo koji klub i u drugim granama sporta. Ove godine ovaj klub podržali smo kao benificirani klub i ispratili našeg reprezentativca Duška Petrova od koje dobre rezultate očekujemo i u narednom periodu“ – završava Pecarski.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *