May 18, 2021
aktuelno

“Kalcedonija” planira proširenje proizvodnje i zapošljavanje još 80 radnika – Kikinda Online News

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač i Saša Tanackov iz resora za privredu i investicije danas su posetili pogon italijanske kompanije ,,Kalcedonija” u Kikindi koja se bavi proizvodnjom dečijih, ženskih i muških čarapa, kupaćih kostima i donjeg veša. Za izgradnju proizvodnog pogona u Kikindi u januaru 2019. godine uloženo je preko 8 miliona evra, a na početku svog poslovanja firma je brojala svega 36 zaposlenih. Nakon dve godine uspešnog poslovanja, u proizvodnom pogonu zaposlen je 591 radnik, planira se dodatno proširenje proizvodnje a samim tim i potražnja za još 80 radnika čime će fabrika praktično raditi u svom punom kapacitetu od 670 zaposlenih.

-” Kada je “Kalcedonija” pregovarala da će u Kikindi biti otvoren pogon, tada je rečeno da će biti zaposleno oko 300 naših sugrađanki, to se sada povećalo na, bezmalo šest stotina a još 80 sugrađanki će, u narednim mesecima, ja se nadam, naći svoje mesto u “Kalcedoniji”. “Kalcedonija” kao jedna izuzetno društveno-odgovorna firma je u jednom jako kratkom periodu zbog epidemiološke situacije zaustavila svoju proizvodnju, a i tada je sa 334 došla do broja od 479 zaposlenih u vreme pandemije. Donirali su 6.000 zaštitinih maski i pomogli su finansijski onima kojima je to potrebno. Grad Kikinda biće podrška svakom privredniku i pouzdan partner svakom novom investitoru a svim postojećim nastojaćemo da poomgnemo da održe i povećaju svoju proizvodnju” – rekao je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač koji je prilikom obilaska pogona razgovarao sa pojedinim radnicama koje su rekle da su zadovoljne svim uslovima koje pruža ,,Kalcednija”. Jedna od njih je i naša sugrađanka Olivera Stojanović:

-” Radim ovde već jedno godinu i po dana i mogu vam reći da sam zaista zadovoljna i sa uslovima rada, ophođenju prema radnicima, ličnim dohoktom, apsolutno svime. Zadovoljna sam ekipom sa kojom radim, mojom majstoricom, tako da korektno je sve. Nisam imala nikakvo iskustvo, pre zaposlenja u ,,Kalcedoniji” sam radila u ugostiteljstvu, ali svakako kada se malo potrudiš sve se može” – rekla je Stojanović.

-” Za ,, Kalcedoniju” je veoma važno da ima podršku lokalne samouprave. Prethodna godina bila je veoma teška za sve nas, ali mi smo uvek osećali podršku Grada. Očekujemo da će nam ova godina biti još bolja. Sada raspolažemo sa gotovo 600 radnika u Kikindi, a sasvim izvesno je da ćemo u narednih pet do šest meseci zaposliti još radnika. Veoma smo zadovoljni radnicima u Kikindi a i ljudi nas izuzetno cene, zadovoljni su svim uslovima u kompaniji. Važna je dobra kolaboracija iz više tački gledišta” – dodao je Adriano Zoni, direktor “Kalcedonije”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *