May 8, 2021
aktuelno

U utorak, 9. februara počinje revakcinacija sugrađana koji su primili prvu dozu “Sinofarm” vakcine – Kikinda Online News

Trenutno je 258 aktivnih slučajeva virusa kovid 19, pa je zaključno sa jučerašnjim danom 3.227 obolelih od korona virusa u našem gradu. Na bolničkom lečenju u ovom momentu nalazi se 13 pacijenata, a na dnevnom nivou registruje se između pet do deset novoobolelih. Nadležni pri kikindskom Zavodu za javno zdravlje epidemiološku situaciju i dalje ocenjuju kao vanrednu sa tendencijom stabilizacije i napominju da opuštanja ne sme da bude:

-” Ovaj talas pokazao je da bolest može da traje, da se pneumonije prolongiraju, odnosno da traju i po mesec, dva pa je tako i pacijentima potrebno više vremena da se u potpunosti oporave” kaže direktorica Zavoda za javno zdravlje dr Sandra Radlović dodavši da je zadovoljna dosadašnjim odzivom od 5.700 građana koji su pristali na dobrovoljnu vakcinaciju, dok je od tog broja, 255 završilo proces imunizacije:

-” Vakcinacija je počela početkom januara, prvu vakcinu su primili zaposleni u zdravstvu i korisnici gerontoloških centara koji su primili već drugu dozu vakcine, nakon koje treba da prođe minum osam dana kako bi se stekao imunitet” – dodala je naša sagovornica.

Već u utorak, 9. februara, počeće revakcinacija za one sugrađane koji su primili prve doze “Sinofarm” vakcine kineskog proizvođača. Imunizacija u seoskim ambulantama za sada neće biti organizovana, dok su za sve nepokretne građane i meštane seoskih opština organizovane mobilne ekipe koje sprovode imunizaciju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *