May 9, 2021
aktuelno

Zamena vozačke dozvole od danas i preko eUprave – Kikinda Online News

Ministarstvo unutrašnjih poslova obaveštava građane da je od 2. februara 2021. godine, putem portala eUprava omogućeno elektronsko podnošenje zahteva za izdavanje vozačke dozvole korišćenjem usluge „Zamena vozačke dozvole dostavljanje na kućnu adresu)“.  

Elektronska usluga „Zamena vozačke dozvole“ namenjena je građanima-vozačima kojima je istekla važnost probne vozačke dozvole ili vozačke dozvole, koji su promenili ime ili mesto prebivališta kao i onim građanima kojima je probna vozačka, ili vozačka dozvola ukradena, izgubljena ili uništena.

Usluga omogućuje da građani ne dolaze u područne policijske uprave i policijske stanice radi podnošenja zahteva, već da putem interneta, a preko Portala eUprava, elektronski podnesu zahtev za izdavanje vozačke dozvole uz opcije preuzimanja vozačke dozvole u nadležnoj policijskoj upravi ili policijskoj stanici ili na adresi prebivališta vozača, u kom slučaju će vozačka dozvola biti uručena od strane poštara na adresi prebivališta vozača.

Opis usluge uslovi njenog korišćenja i način pokretanja nalaze se na portalu eUprava, putem sledećeg linka : https://euprava.gov.rs/usluge/6093

Takođe, iz MUP-a obaveštavaju građane da je i dalje omogućeno podnošenje zahteva i preuzimanje vozačke dozvole na šalterima policijskih uprava – Uprave za upravne poslove.

Zakonski rok za izdavanje vozačke dozvole je 30 dana od dana kada je zahtev sa portala eUprava dostavljen policijskoj upravi ili stanici nadležnoj po mestu prebivališta vozača.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin  istakao je na prezentaciji ove usluge da je Ministarstvo unutrašnjih poslova servis građana, da ide u korak sa vremenom i da će se sve ono što nudi savremena tehnologija, a što olakšava život naših građana,  implementirati i učiniti dostupnim.

Zahvaljujući našoj saradnji sa Vladom Republike Srbije i Kancelarijom za informacione tehnologije, zahvaljujući svim ovim ljudima koji su puno učinili, došli smo i do ove mogućnosti da vozačku dozvolu produžimo, a da ne odemo na šalter, da ne moramo da čekamo u redovima i gubimo vreme“, rekao je ministar Vulin.

(MUP)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *