May 8, 2021
aktuelno

Podrška svim privrednim subjektima – posebna praksa lokalne samouprave – Kikinda Online News

Kao svoju posebnu praksu, Grad Kikinda nastaviće da pruža podršku svim privrednim subjektima koji posluju na teritoriji našeg grada. To je danas prilikom radne posete porodičnoj firmi ,,Šole” d.o.o. koja se bavi proizvodnjom i izradom metalnih kontejnera poručio gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač nakon što je obišao pogon fabrike koja uspešno posluje već gotovo tri decenije, i koja se u godini nezapamćene epidemiološke krize izdvojila među petnaest najuspešnijih firmi prema odluci Privredne komore Srbije:

-” Ovo porodično preduzeće napreduje iz godine u godinu i zapošljava sve veći broj radnika. Čestitao bih im na izuzetno velikom uspehu u 2020. godini, jer svakako da nije mala stvar dobiti nagradu Privredne komore Srbije i naći se među petnaestak firmi koje su zabeležile izuzetan uspeh u 2020. godini. Grad Kikinda nastavlja praksu da bude pouzdan partner svim privrednicima sa teritorije našeg grada, tako da ćemo i u narednom periodu učiniti sve da porodično preduzeće ,,Šole“ koje zapošljava više od 60 radnika, dodatno proširi svoje kapacitete i tržišta kako bi zaposlili još više naših sugrađana. Kako smo mogli da čujemo od samih radnika, ovde su izuzetni uslovi za rad, uz redovne plate i to je ono što je najvažnije za građane Kikinde” – poručio je tom prilikom Lukač.

Firma ,,Šole” d.o.o. koja je osnovana pre skoro trideset godina svoje poslovanje je započela devedesetih godina prodajom prehrambenih proizvoda, da bi se od 2000. godine, pa sve do danas, veoma uspešno bavilo izradom metalnih kontejnera. U poslovanju ih nije omela ni korona, a u ovu godinu ulaze ambiciozno:

-” Protekla godina za nas je bila veoma uspešna uprkos epidemiji i zadovoljstvo nam je što smo dobili laskavo priznanje Privredne komore Srbije. Zadovoljni smo kako nam je počela 2021. godina, a najvažnije od svega da radnici ostanu na pozicijama na kojima se već nalaze i da ukoliko to bude moguće, dodatno uposlimo novu radnu snagu” – izjavio je Nikola Šoklovački, direktor fabrike.

Foto: Čedomir Vujanić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *