May 6, 2021
aktuelno

Dnevni rezime za utorak 2. februar – Kikinda Online News

Danas je utorak 2. februar, a ovo su najvažnije vesti koje su obeležile današnji dan.

Foto: Grad Kikinda

– Milena Živkov, članica Gradskog veća za kulturu i obrazovanje je sa direktorima srednjih škola i predstavnicima NSZ i PKS SBO u Gradskoj kući razgovarala na temu predloga plana za upis đaka u srednje škole za školsku 2021/2022. godinu.

Foto: Kikinda News

– Prema današnjem preseku, u Kikindi je aktivno 245 slučaja virusa kovid 19, pa je ukupan broj obolelih zaključno sa jučerašnjim danom 3.204 saopšteno je iz kikindskog štaba. Od početka imunizacije u Kikindi je vakcinisano preko 5.000 ljudi, a u subotu, kako je i bilo najavljeno iz Zavoda za javno zdravlje, počela je revakcinacija zaposlenih u Opštoj bolnici. U toku današnjeg dana vakcinisano je medicinsko i nemedicinsko osoblje kikindskog Doma zdravlja, dok će drugu dozu vakcine protiv kovida korisnici Gerontološkog centra ali i zaposleni u ovoj instituciji primiti već u u toku sutrašnjeg dana. Osim toga, angažovane su i dve mobilne ekipe za vakcinaciju starijih i nepokretnih lica u gradu i okolnim selima Fajzerovom i vakcinom kineskog proizvođača ,,Sinofarm”. U ovom momentu u Bolnici je hospitalizovano deset kovid pozitivnih pacijenata a novih prijema je sve manje. Nakon poduže pauze u Bolnici su sa radom juče počele specijalističke ambulante za one sugrađane koji su imali zakazane preglede pred obustavu rada, a po tom redosledu će pacijenti biti pozivani na naredne preglede. Posete pacijentima koji se leče u ovoj zdravstvenoj instituciji još uvek su zabranjene.

Foto: Čedomir Vujanić

– Kao svoju posebnu praksu, Grad Kikinda nastaviće da pruža podršku svim privrednim subjektima koji posluju na teritoriji našeg grada. To je danas prilikom radne posete porodičnoj firmi ,,Šole” d.o.o. koja se bavi proizvodnjom i izradom metalnih kontejnera konstatovao prvi čovek grada Kikinde Nikola Lukač, obišavši proizvodni pogon fabrike koja uspešno posluje već gotovo tri decenije, i koja se u godini nezapamćene epidemiološke krize našla među petnaest najuspešnijih firmi prema odluci Privredne komore Srbije.

– Polufinale 35. Svetskog prvenstva u nadmetanju guskova u Mokrinu biće održano 14. februara. Sada je već izvesno da će svoja krila i kljunove ukrstiti gusan Arpad, vlasnika Željka Radakovića i Batak vlasnika Nikole Nikića, a drugi polufinalni par čine gusan Živa i Tajson, vlasnika Miloša Kovačića i Slobodana Krišana. Sledećeg vikenda biće održano četvrtfinalno nadmetanje dvogodišnjaka i juniora, dok će veliko finale zakazano za 28. februar zbog dobro poznate epidemiološke situacije biti održano bez prisustva publike.

– U februaru će stići prvi čekovi sa uvećanim penzijama za oko 1,7 miliona penzionera a od početka godine povećani su i minimalna cena rada i plate u javnom sektoru, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali, ocenivši da građani Srbije imaju puno razloga za optimizam. Ističući koliko su sve to dobre vesti za Republiku Srbiju i njene građane, Mali je, kako je saopšteno iz Ministarstva za finansije, naglasio da će penzioneri iz kategorije samostalnih delatnosti uvećane penzije dobiti već danas, vojni penzioneri i poljoprivrednici 5., a ostali penzioneri 10. februara.

– Ministarstvo unutrašnjih poslova obavestilo je građane da je od danas, 2. februara putem portala eUprave omogućeno elektronsko podnošenje zahteva za izdavanje vozačke dozvole.

Opis usluge uslovi njenog korišćenja i način pokretanja nalaze se na portalu eUprava, putem sledećeg linka : https://euprava.gov.rs/usluge/6093

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *