May 9, 2021
aktuelno

Pojačana bezbednost u saobraćaju za radnike “Zoppasa”, potrebno još radnika – Kikinda Online News

Grad Kikinda i italijanska kompanija “Zoppas” nakon što su otpočeli saradnju 2016. godine vrlo odvažnim i sigurnim koracima se krenulo u veliki projekat kao svojevrsni zamajac ponovnog oživljavanja privrede u našem gradu. U pogonu u Kikindi zaposleno je oko 700 radnika, od kojih 120 sugrađana radi u proizvodnom pogonu u Sen Miklošu u Rumuniji. Sada je ta saradnja između grada Kikinde i kompanije “Zoppas” podignuta za jedan stepenik više nakon što je postavljen semafor ispred same kompanije i novi pešački prelaz, a sve u cilju kako bi bezbednost u saobraćaju svih zaposlenih u pogonu ali i ostalih učesnika u saobraćaju bila dodatno pojačana:

-” Grad Kikinda nastavlja saradnju sa ovakvom jednom društveno odgovornom stranom kompanijom koja razume kako svoje zaposlene, tako i sredinu u kojoj posluje. U poslednjih nekoliko godina, firma se od dvadesetoro zaposlenih proširila na 700 i na tome sigurno nećemo stati. Grad Kikinda biće pravi partner privrednicima i svima onima koji će u našem gradu da ulažu i zapošljavaju novu radnu snagu. Upravo zbog vrlo efikasne administracije iz prethodnog perioda, Kikinda je bila jedna od uspešnih lokalnih samouprava gde su se jako brzo dobijale dozvole za svakog investitora koji je želeo da uloži u Kikindi. Dobrom praksom i narednim zajednički planiranim projektima nastojaćemo da privučemo još više ljudi da se zaposle u ,,Zoppasu”, ali i da privučemo još investitora” – rekao je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač prilikom radne posete kikindskom pogonu koji je obišao sa Sašom Tanackovim iz resora za privredu i investicije.

Ono na čemu je u prethodnom periodu stavljen poseban akcenat jeste povećanje bezbednosti u saobraćaju. U neposrednoj blizini fabrike postavljen je pešački prelaz, saobraćajni znaci i semafor:

-” Na taj način želeli smo da bezbednost naših zaposlenih podignemo na jedan viši nivo, pogotovo noću, na deonci gde put nije bio osvetljen i gde nije bilo dozvoljeno kretanje, a sada smo i to uspeli da rešimo na zadovoljstvo naših zaposlenih a uz veliku podršku Grada Kikinde i Saobraćajne policije” – dodaje Dorel Enače, generalni direktor “Zoppas Industries Romania” i “Zoppas Industries Serbia”.

-” Kompanija “Zoppas” jedan je od najvećih poslodavaca u našem gradu i kao takav, pomera granice u dobrom pravcu kako bi se svojim prisustvom dodatno uticalo na poslodavce ali i druga privredna društva u Kikindi. Sasvim sigurno, grad Kikinda biće pouzdan i siguran partner jer će se razvojem firme u našoj sredini razvijati i naš grad a sve u interesu boljeg života svih Kikinđana” – istakao je Saša Tanackov, član GV za privredu i investicije.

U “Zoppasu” je planirano otvaranje novih linija kako bi se već od ovog meseca povećao broj zaposlenih, a planirano je da bude zapošljeno hiljadu radnika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *