март 4, 2021
aktuelno

Beogradska „Mladost“ osvojila prvo mesto na Prvenstvu Srbije u golbolu – Kikinda Online News

Kikinda je danas bila domaćin odloženog Prvenstva Srbije u golbalu, koje je prvobitno trebalo biti održano u decembru mesecu prošle godine, ali je tada isto bilo odloženo zbog specifičnih epidemioloških okolnosti. Prvenstvo je okupilo ukupno četiri ekipe kako iz našeg grada, ali i goste iz naše prestonice, Novog Sada i Čačka, dok je u revijalnom delu nastupila jedna ženska ekipa. Prvo mesto osvojila je „Mladost“ iz Beograda, kikindska „Budućnost“ osvojila je drugo, a čačanski „Div“ treće mesto. Ipak, veći značaj od osvajanja mesta činilo se samo predstavljanje ovog izuzetno popularnog paraolimpijskog sporta u kojem je nekadašnja Jugoslavija imala odlične predstavnike. Kikinda, kao odavno visoko kotiran grad na sportskoj mapi Srbije kroz ovakvu vrstu organizovanja Prvenstva u golbalu, nastavlja da širi sportski turizam. Sa tim se slažu i Ramona Tot, članica Gradskog veća za nacionalne manjine, rodnu ravnopravnost i brigu o porodici i Dragan Pecarski, većnik za sport i omladinu koji su zvanično otvorili Prvenstvo:

-“ Ovo takmičenje bilo je od izuzetnog značaja za Grad Kikindu u ovoj situaciji pandemije gde je praktično sport stao, zahvaljujući kikindskom klubu „Budućnost“. Oprema koja je pre nedelju dana stigla u Kikindu, dopremljena je sa namerom da naš grad postane golbal baza u Srbiji“ – kaže Pecarski, dok Bojan Jaćimović, generalni sekretar Paraolimpijskog komiteta Srbije dodaje:

– “ Kikinda jeste jedan od centara paraolimpijskog sporta u Srbiji. Postoji tradicija, ovde se ljudi bave golbalom, sedećom odbojkom i drugim sportovima i naša su očekivanja da će Kikinda za kratko vreme postati jedan od regionalnih centara za razvoj paraolimpizma“ – dodaje Jaćimović. Golbal zahteva jaku fizičku ali i mentalnu snagu uz dobru koordinaciju u prostoru:

-“ Hala je velika, ima i mnogo većih, a neophodno je da se u takvom prostoru čuje lopta koja se kreće brzinom i do 100 kilometara na sat. Dajemo sve od sebe kako bi uspeli u ovom sportu, koji je isto tako veoma pogođen zbog pandemije“ – kaže Zoran Stefanović, koordinator kikindskog kluba slepih i slabovidih „Budućnost“.

-“ Velika nam je čast što smo danas bili u prilici da ugostimo ove divne ljude. Nama je vrlo značajno što će golbal baza biti upravo SC „Jezero“ u Kikindi kako zbog razvoja sportskog turizma, tako i zbog posećenosti samog objekta. Očekujemo da, kada prođe pandemija da se cela ova priča pretoči u mnogo gostiju u Kikindi i posetilaca u objektu“ – završava Dejan Pudar, direktor SC „Jezero“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *