June 16, 2021
aktuelno

Rukometaši “Kikinde Grindex” poraženi od “Vojvodine” – Kikinda Online News

Rukometaši “Kikinde Grindex” poraženi su od ekipe RK “Vojvodine” iz Novog Sada u zaostaloj utakmici ARKUS super rukometne lige Srbije. Iako je iskusna novosadska ekipa u hali SC “Jezero” slavila sa 37:18 (18:12) naši sugrađani su se pokazali boljim protivnicima nego što je to bio slučaj u Novom Sadu:

-” Ekipa “Vojvodine” opradvala je status sedmostrukog šampiona države. Mi smo pružili naš maksimum u ovom momentu. U prvom poluvremenu smo pokazali da možemo, da imamo želju i hrabrost i znanje za Super ligu” – kaže golman “Kikinde Grindex” Boško Krstić.

-” Ovo je specifična situacija jer su teške noge bile igračima i jedne i druge ekipe. Izašli smo iz priprema, a ovaj period nije planiran za prvenstvo, već za pripremne utakmice, ali smo zato napravili tu priču da odigramo prvenstvenu utakmicu kako bi lakše bilo i jednima i drugima. Dobro smo se držali do nekog 25. minuta, možda čak i celo prvo poluvreme, a u drugom poluvremenu, a već u drugom smo menjali igrače, gde su mlađi igrali dobru minutažu, iako smo imali i dosta grešaka i promašenih zicera. Sve to ide u rok službe, a ovo nam je bila priprema za meč sa Spartakom ” – dodao je Aleksandar Savić, trener MRK “Kikinda Grindex”.

Za igrača utakmice proglašen je Mladen Šotić iz novosadske “Vojvodine”. Nikola Vrgović postigao je pet pogodaka, Dragan Tubić četiri puta je bio precizan, dok je Nikola Stanković tri puta zalepio loptu za protivničku mrežu. Vuk Kosanović dva puta se upisao u liste strelaca. Jedan pogodak ostvarili su Đorđe Gamber, Mirko Kenjalo i Miloš Knežević. Već u sredu 27. januara , rukometaši “Kikinde Grindex” dočekuju ekipu “Spartaka” iz Subotice.

Foto: Miroslav Lukić i Kikinda News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *