May 5, 2021
aktuelno

I Kikinda naredne godine peva i pleše u ritmu Evrope – Kikinda Online News

Igor Karadarević, direktor programa “Ritam Evrope” i gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač potpisali su danas Protokol o saradnji, pa će tako naš grad već od naredne godine imati svoje predstavnike u muzičkom takmičenju “Srbija u ritmu Evrope”. Najveće takmičenje ove vrste u Srbiji ima zadatak da predstavi zemlje Evrope i decu koja pevaju na maternjim jezicima evropskih zemalja Izraela i Australije. Emitovanje je predviđeno za jesen 2021. godine i to na kanalu Prve srpske televizije:

-” Zaista je velika čast imati grad Kikindu u ovom takmičenju uz 23 grada u Srbiji i na inicijativu gradonačelnika Kikinde Nikole Lukaču odlučili smo da uključimo i decu iz grada Kikinde. Naša ekipa koja sprema televizijski program “Ritam Evrope” kao najveći program ove vrste dolaziće nedeljno u Kikindu i sve do septembra spremati onu decu i omladinu od 14 do 20 godina koja će se pojaviti na audiciji u februaru 2021. godine. Mladi trebaju da ostanu u svojim gradovima i samim tim da učestvuju u “Ritmu Evrope“. Ta deca prolaze jedan jako lep vremenski period sa nama u trajanju od nekoliko meseci rada i sa ljudima koji pripremaju velike šou programe kao što su “Ja imam talenat”, “Tvoje lice zvuči poznato” i mnoge druge, a upravo zahvaljujći gradu, za decu i omladinu je to sve besplatno, a osim toga imaće priliku da se pojave i na nacionalnoj televiziji. Ona deca iz Kikinde koja će biti odabrana, a njih je od 1 do 20, predstavljaće Kraljevinu Norvešku i pevaće na norveškom jeziku zbog poznate zbratimljenosti grada Narvika i Kikinde. Nagrada za pobednika je put u zemlju Evrope koju predstavljaju i to sve o trošku “Ritma Evrope” – izjavio je Igor Karadarević, direktor programa “Ritam Evrope” dodavši da će se sve vreme poštovati mere Kriznog štaba.

Osim grada Kikinde, u muzičkom programu učestvovaće i deca iz Novog Sada, Subotice, Srbobrana, Šida, Vrbasa, Kragujevca, Ćuprije, Leskovca i mnogih drugih. Prema rečima Davida Makevića cilj samog projekta je razvijanje mladih talenata:

-“ Kroz “Ritam Evrope” u svim zemljama podstičemo mlade muzičke talente, a naš cilj je da učesnici projekta ne budu komercijalni i želimo da deci i roditeljima omogućimo jedan ovakav projekat koji na nacionalnoj osnovi ima mogućnost da predstavi njihovu decu, a samim tim i da deca pokažu svoj talenat. Što se tiče same saradnje sa gradom Kikindom, ona je inicirana ove godine i ovo je prvi put da je Kikinda učesnik ovakvog programa. Naša želja je da tri godine budemo prisutni u “Ritmu Evrope” najmanje što se tiče lokalne samouprave, a naš efekat je tu da pružimo prijateljsku ruku predstavnicima lokalnih samouprava, a samim tim i da deci damo šansu da budu deo velikog sistema kao što je “Ritam Evrope” – dodao je Makević.

Potpisivanjem Protokola o saradnji sa “Ritmom Evrope”, gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač izrazio je nadu da je ovo prvi korak ka dugoročnijoj saradnji:

-” Nadam se da će deca svoj talenat u Kikindi predstavljajući Kraljevinu Norvešku uspeti da iskažu sav svoj talenat i da na dostojanstven način reprezentuju naš grad ali i da još više prodube bratske odnose sa gradom Narvikom i naravno Kraljevinom Norveškom. Uveren sam da ćemo kroz ovu saradnju našoj deci i omladini omogućiti da svoj talenat u plesnom i umetničkom delu ostvare velike rezultate” – rekao je Lukač.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *