May 9, 2021
aktuelno

Završavaju se radovi na adaptaciji vrtića “Leptirić” – Kikinda Online News

Završetak radova po nalogu prosvetne i sanitarne inspekcije na adapticiji toaleta u vrtiću “Leptirić” očekuje se za desetak dana. Obezbeđeni su toaleti za dečake i devojčice, i posebno su obezbeđeni toaleti za vaspitače i garderoberi u kancelariji, a sve u skladu sa potrebama jednog vrtića. U ovoj nameni, Grad Kikinda izdvojio je milion dinara kako bi se stekli pravi uslovi za boravak dece i vaspitača:

-” Što se tiče daljih radova u toku raspusta, zahvaljujući razumevanju Gradske uprave, gradonačelnika i čitavog tima ljudi, odradićemo i jedan deo vrtića u Iđošu, iako on pripada školi. Odradiće se ulazna vrata vrtića, jedna strana stolarije i vrata sa dvorišta, pa će samim tim i uslovi u Iđošu biti bolji, dok će se sledeće godine raditi i druga faza. Sve što se sada radilo, proisteklo je iz dogovora od pre dva meseca i naravno, morali smo da sačekamo da u ostalim vrtićima dođe zimski raspust kako bismo sve završili. Osim vrtića u Iđošu, biće realizovani i radovi u vrtiću u Mokrinu u koji se nije ulagalo 30 godina i to iz tri faze – prva faza će biti završena sada u toku zimskog raspusta i odnosi se na kompletnu sanaciju dva kupatila i rade se namenski za decu, menjaju se vrata i stolarija, pločice kod kupatila i radi se jedna, eventualno dve sobe. U Banatskom Velikom Selu ulazna vrata od vrtića su u izuzetno lošem stanju tako da će i to biti urađeno u toku zimskog raspusta dok će se u vrtiću “Poletarac” graditi trokadero, menjaće se jedan deo pločica i to će sve biti završeno za vreme raspusta. U zavisnosti od prioriteta i novčanih sredstava gradskog budžeta, mi ćemo tako i raditi” – izjavila je direktorica PU ,,Dragoljub Udicki” Kristina Drljić.

Povodom završetka radova na adaptaciji vrtića “Leptirić” gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač istakao je da se ulaganja moraju nastaviti u školama i u vrtićima sa teritorije Kikinde:

-” U poslednjih nekoliko meseci identifikovali smo određene probleme zajedno sa direktoricom i dogovorili se da obezbedimo sredstva koja su nam prioritetno neophodna za saniranje svih ustanovljenih problema u prethodnom periodu. U Iđošu se radi jedna faza vrtića koja je u sklopu škole,a zajedničkim snagama kako Grada, tražićemo naravno i sufinansiranje drugih izvora. Naredni radovi koji će biti izvedeni su na vrtiću u Mokrinu gde je grad izdvojio milion i po dinara,a radove na vrtiću u Banatskom Velikom Selu gledaćemo da završimo do kraja zimskog raspusta” – dodao je Lukač.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *