May 8, 2021
aktuelno

Od ponedeljka dežura vrtić “Miki” u Mikronaselju – Kikinda Online News

Tokom predstojećeg zimskog raspusta u Kikindi će od ponedeljka, 21. decembra u narednih četiri nedelje biti dežuran vrtić “Miki” koji se nalazi u Mikronaselju, a sudeći prema anketi koja je sprovedena među roditeljima, kapaciteti tog objekta biće sasvim dovoljni za broj prijavljenih mališana. Kompletna organizacija rada 20 vaspitača i raspored medicinskih i drugih dežurastava osoblja pri ovoj ustanovi je uveliko pripremljeno, uz poštovanje svih bezbednosnih mera za boravak mališana rekla je za naš portal direktorica PU ,,Dragoljub Udicki” Kristina Drljić:

-” Roditelji su već anketirani, deca su prijavljena, vaspitači su raspoređeni, glavne sestre na preventivi takođe, svakog dana će tu biti po jedna uz vaspitače saradnike koji će biti na prijemu da pomažu kako bi se obavilo sve ono što je potrebno – da se izmeri temperatura dece uz dezinfekciju ruku, rančeva i slično. Spremni smo za prijem mališana čiji roditelji nemaju rešenje da ih bilo ko drugi čuva. Naišli smo na veliko razumevanje roditelja u celoj ovoj situaciji, naši vaspitači imaju izuzetnu saradnju sa njima, pa upravo iz tog razloga i nije prijavljen veliki broj dece. Zahvalila bih se svim roditeljima koji su toliko požrtvovani, saradljivi i svesni situacije, tako da ako je bilo ko u porodici deteta koje boravi u nekom našem objektu zaražen, oni momentalno obaveštavaju vaspitače i to dete se izoluje. Od 110 prijavljene dece taj broj se smanjio, ali ono što je činjenično stanje, čak i u godinama unazad kada i nije bilo epidemije, taj broj je uvek bio manji za 30 odsto od broja prijavljene dece” – izjavila je Drljić.

Mere koje je PU ,,Dragoljub Udicki” preduzela od samog početka martovske epidemije su i dalje na najvišem mogućem nivou, ali kao i u drugim firmima i ustanovama beleže i kovid pozitivne slučajeve među zaposlenim vaspitačima:

-” Imamo određen broj vaspitača koji su kovid pozitivni, a oni koji su preležali kovid nisu bili u težem stanju, međutim u odnosu na broj od 200 zaposlenih u našoj ustanovi, to je jako mali broj. Daleko je veći broj ljudi koji se nalazi u izolaciji što je da kažem dobro, jer su oni svi zdravi, ali su oni u izolaciji jer je neko iz njihove porodice pozitivan pa da ne bi preneli zarazu” – dodala je Drljić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *