May 6, 2021
aktuelno

Rukometaši “Kikinde Grindex” poraženi na domaćem terenu od “Crvenke” – Kikinda Online News

Rukometaši “Kikinde Grindex” izgubili su u okviru utakmice 11. kola ARKUS super rukometne lige Srbije od kvalitetne ekipe RK “Crvenke”. Protivnička ekipa nad našim sugrađanima u hali SC “Jezero” slavila je sa 26:23 (11:12).

Na terenu se mogla videti kvalitetna muška, borbena i jaka utakmica, a dobar učinak pokazale su obe ekipe jer se do poslednjeg minuta nije znalo ko će odneti pobedu, iako su gosti tokom cele utakmice držali prednost od jedan do dva gola.

Foto: Miroslav Lukić
  • Mislim da smo na našu veliku želju, borbenost i agresivnost u odbrani dobili ovu utakmicu. Iako smo mlada i neiskusna ekipa, ovu utakmicu smo po prvi put odigrali zrelo i disciplinovano. Čestitao bih ekipi Kikinde na fer i korektnoj borbi i poželeo bi iom puno sreće u nastavku takmičenja” – rekao je Ognjen Radonjić, igrač RK “Crvenke”.

Izvanrednu partiju za “Kikindu Grindex” pružio je golman Boško Krstić koji je sumirao svoje utiske nakon utakmice:

Foto: Kikinda News
  • U ovom momentu, dali smo sav svoj maksimum, s obzirom na povrede i virus i kako smo se okupljali na treningu, to se odrazilo u najvećoj meri i na utakmicu. Protivnička ekipa pokazala je da su ova dva boda želeli više od nas. U sredu nas očekuje nova utakmica sa “Spartakom” i nadamo se boljem rezultatu po nas” – poručio je nakon utakmice Krstić.

Za igrača utakmice proglašen je Marko Tasić iz RK “Crvenka”. Najefikasniji u prvim redovima za “Kikindu Grindex” bio je Nikola Stanković sa devet postignutih golova, Stanimir Komarek bio je pet puta precizan, Igor Mršulja četiri puta je zatresao protivničku mrežu, Veljko Milošević i Strahinja Ristić postigli su dva, a Nemanja Dukatarov jedan gol.

Foto: Miroslav Lukić

Svoja viđenja utakmice sa klupe sa nama su podelili i treneri oba tima:

Foto: Kikinda News
  • Čestitao bih ekipi Kikinde na dobroj partiji, bilo je borbeno sa obe strane što najbolje govori krajnji rezultat koji se mogao okrenuti i na jednu i na drugu stranu. Naša ekipa dala je sve od sebe i izuzetno sam ponosan što se toga tiče, sazreli smo kao ekipa i to smo uspeli da preokrenemo u našu korist” – poručio je Vladmir Zejak, trener RK “Crvenka”.
  • Ekipa Crvenke se borila sve do samog kraja, videlo se da se bore i da rade i u odnosu na prvu utakmicu su dosta napredovali. Mi smo imali izuzetno teške treninge u poslednje tri nedelje, imamo četiri igrača koji su bili kovid pozitivni pa su izašli, neki sa par treninga, a neki sa još manje, za sada dvoje igrača imaju koronu, a dva igrača su povređena, što nije opravdanje za ovakav rezultat, ali u takvim uslovima izuzetno je teško održati i treninge, a kamoli utakmice koje iziskuju angažovanje kompletnog tima, uz puno energije i borbe da bi se došlo do povoljnog rezultata pogotovo protiv ekipe koja dosta trči, a to je “Crvenka”. Mojim momcima nemam ništa da zamerim, i to je u ovom trenutku ono što mi možemo da pružimo na terenu” – dodao je Vladimir Mitreski, trener MRK “Kikinde Grindex”.

Odloženo, 10. kolo, igra se već u sredu sa početkom od 18 časova kada će rukometaši “Kikinde Grindex” u hali SC “Jezero” ugostiti nezgodnu ekipu “Spartaka” iz Subotice nakon čega idu na zasluženi odmor.

Foto: Miroslav Lukić i Kikinda News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *