May 8, 2021
aktuelno

Formiran gradski ženski seniorski odbojkaški klub ,,Kikinda 0230″ – Kikinda Online News

Potpisivanjem sporazuma dva seniorska odbojkaška kluba “KI-0230” i OK “Kikinde” sa Gradom Kikindom praktično je i ozvaničena najavljena saradnja, koja je pokrenuta na inicijativu gradonačelnika Kikinde Nikole Lukača, pa će tako najbolje kikindske seniorke novu odbojkašku sezonu započeti pod novim imenom – “Kikinda 0230”.

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač izrazio je zahvalnost što su oba odbojkaška kluba imali želju da se fuzionišu:

-” Siguran sam da će se ostvariti ove najave da i nekoj daljoj buudćnosti budemo Prva B liga u ženskoj odbojci. Grad će naravno to podržati, s obzirom na to da će se formirati gradski ženski obojkaši klub ,,Kikinda 0230″ i naravno da u drugim sportovima, apelujem, ostalo je još nekoliko grana, da se i oni fizionišu kako bi kvalitet sporta bio podignut na još viši nivo. Strategijama nam je, pokušaćemo i u narednoj godini da vraćamo igrače iz svih sportova, naše sugrađane koji su u nekim drugim klubovima u okruženju i da napravimo jednu bazu domaćih igrača” – izjavio je Lukač.

Posle višegodišnjeg pokašaja pripajanja dva odbojkaška kluba i igračkog kadra, konačno je došlo do rešenja potpisivanjem ovakve vrste sporazuma koji dalje treba da se razvija i da bude sve bolji i čvršći, kaže Dragan Pecarski član Gradskog veća za sport i omladinu:

-” Ovo je od izuzetnog značaja za žensku odbojku i gradu Kikindi koja je prepoznatljiva po broju škola odbojke i broju dece u Srbiji i sa ovim stavljamo tačku na seniorsku ekipu koja će pokušati da napadne što viši rang takmičenja, već od naredne sezone, ako budemo uspeli da uđemo u viši rang. Spajanje ekipa predviđeno je za narednu sezonu” – poručio je Pecarski.

Novi, tradicionalniji naziv kluba “Kikinda 0230″, prema rečima Tamare Radlović, trenera OK ,,KI-0230” povezivaće interese oba kluba:

-” Suština novoosnovane organizacije gradskog ženskog odbojkaškog kluba jeste spajanje seniorke u okviru jedne takmičarske ekipe koja će od jula igrati veći rang takmičenja u odnosu na dosadašnje rangove koje smo igrali. Dva matična kluba, ostaju kao bazične škole odbojke, i na taj način imaćemo veći broj ekipa u mlađim kategorijama koje će nastaviti takmičenje i sticati znanja i iskustva za dalje” – dodala je Radlović.

Sagledavajući oba igračka kadra, krajnji domet obe seniorske žensske ekipe je Prva B liga smatra trener OK ,,Kikinde” Igor Golijanin:

-” Dopunjujemo se na pozicijama gde škripi i jedna i druga ekipa, druga ima taj kadar, i iskreno se nadam da ćemo uspeti ada dođemo u Drugu ligu naredne godine i da probamo da preskočimo u naredni rang, videćemo. Kao novi trener u novom gradskom klubu ,,Kikinda 0230″ sam igrački kadar biraćemo negde u majsu mesecu kada se sve ovo završi, kada se završi sezona i u zavisnosti od okolnosti” – prokomentarisao je Golijanin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *