May 9, 2021
aktuelno

Gradska Skupština u “Jezeru”, odbornici usvojili godišnje izveštaje javnih ustanova – Kikinda Online News

Za kikindske parlamentarne prilike, u neobičnoj atmosferi i lokaciji, prouzrokovanoj nepovoljnom epidemiološkom situacijom, šesta sednica održana je u hali SC „Jezeo“, uz poštovanje svih mera koje su podrazumevale obavezno merenje telesne temperature, propisanu fizičku distancu i nošenje maski. Mladen Bogdan, predsednik gradske Skupštine, izjavio je da su se za ovaj prostor opredelili kako bi ispoštovali sve naložene epidemiološke mere. U objedinjenoj raspravi, odbornici su usvojili godišnje izveštaje o radu i poslovanju svih gradskih ustakova kulture, ali i PU „Dragoljub Udicki“, Centra za stručno usavršavanje, Gerontološkog centra, Doma zdravlja, Crvenog krsta. Centra za pružanje usluga socijalne zaštite i SC „Jezero“. Milena Živkov, članica GV za obrazovanje i kulturu, ocenila je da su svi izveštaji o radu ustanova kulture kvalitetno pripremljeni, dok je Srđan Sivčev, šef odborničke grupe vladajuće stranke ukazao da je od 2013. godine, kada je Srpska napredna stranka preuzela odgovornost rukovođenja gradom, mnogo toga pozitivnog urađeno upravo na polju kulture:

-” Ponosimo se rekonstrukcijom zgrade Narodne biblioteke “Jovan Popović”. Adaptirana je Suvača i izgrađen književno- obrazovni centar u dvorištu. Istorijiski arhiv dobio je depo u nekadašnjoj rekonstruisanoj zgradi bivše ZZ “Kikinda” u Čanadskoj ulici. U planu jeste da se nedovršena garaža u Dositejevoj ulici preinači u novu zgradu Istorijskog arhiva. U pitanje je dugoročni plan do 2025. godine. Da ne zaboravimo na Muzej “Terra”, investicije u Kulturno centru i Narodnom pozorištu” – naveo je Sivčev. Usvojeni su i izveštaji o poslovanju devet mesnih zajednica za proteklu 2019. godinu. Resorni član GV, LJuban Sredić, konstatovao je da izveštaji priređeni u skladu sa zakonom i Statom grada, ali i po jedistvenom obrazcu:

-” Mislim da su sredstva trošena namenski, a da su izveštaji pozitivni” – kazao je Sredić.

Na sednici je utvđena odluka o prosečnim cenama kvadratnog metra odgovarajuće nepokretnosti po gradskim zonama. Ede Komarek nije više načelnik Gradskog štaba za vanredne situacije. Tu funkciju, ubuduće će odlukom odbornika, obavljati Zoran Budiša. Usvojena je i odluka prema kojoj će minimalna cena taksi prevoza iznosi 180 umesto 160 dinara. Branka Ratić, odbornica SNS, podnela je ostavku, a mandate je dodeljen Željku Reljinu.

Autor: kikinda.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *