May 9, 2021
aktuelno

Humanost podstakla Kikinđane da prikupe 259.500 dinara od kupovine startnih brojeva “Trke za srećnije detinjstvo” – Kikinda Online News

Ove godine, zbog poznate epidemiološke situacije izostala je tradicionalna “Trka za srećnije detinjstvo”, ali ne i humanitarni deo manifestacije. Da su Kikinđani uvek tu da u velikom broju pomognu sve humanitarne aktivnosti koje se održavaju u našem gradu i da tako budu primer i drugima jedne velike humanosti koja nas podstiče kako i glasi ovogodišnji slogan akcije, najbolje svedoči podatak da je od prodaje 3050 učesničkih brojeva po školama i donatorstvom prikupljeno 259.500 dinara. Sva prikupljena sredstva potom su uplaćena školama procentualno prema broju prodatih učesničkih brojeva, obzirom da su kao i prethodnih godina sva novčana sredstva namenjena isključivo i samo deci i njihovom lepšem i kvalitetnijem odrastanju.

Humanitarnoj akciji „Za srećnije detinjstvo“, odazvale su se škole: OŠ „Žarko Zrenjanin“, OŠ „Sveti Sava“, OŠ „Vuk Karadžić“, OŠ „Đura Jakšić“, OŠ „Jovan Popović“, OŠ „Feješ Klara“ , OŠ „6. oktobar“ , OŠ „Mora Karolj“ Sajan, OŠ „Ivo Lola Ribar“ Novi Kozarci, OŠ „Milivoj Omorac“ Iđoš , OŠ „Slavko Rodić“ Ban. Veliko Selo, OŠ „1. oktobar“ Bašaid , OŠ „Petar Kočić“ Nakovo, OŠ „Vasa Stajić“ Mokrin , Tehnička škola Kikinda, SSŠ “Miloš Crnjanski“ i Gimnazija „Dušan Vasiljev“, a osim dugogodišnjih sponzora i prijatelja omiljene kikindske manifestacije, akciju su podržali i sugrađani tako što su kupovali startne brojeve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *