May 9, 2021
aktuelno

Sutra isplata jednokratne pomoći zaposlenima u zdravstvu – Kikinda Online News

Zaposlenima u zdravstvu sutra će na ime jednokratne novčane podrške biti uplaćeno po 10.000 dinara, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali. Lista građana koji će dobiti pomoć od države u iznosu od 10.000 dinara je proširena i na zaposlene u ustanovama socijalne zaštite koje su u sistemu kovid 19.
Ministarstvo je saopštilo da je za tu svrhu iz budžeta izdvojeno 1,55 milijardi dinara, odnosno oko 13 miliona evra.

-” Svi zdravstveni radnici će dobiti ovu jednokratnu pomoć od države. Kad to kažem, mislim i na one koji su zaposleni u samom zdravstvenom sistemu, vojnozdravstvenim ustanovama, zdravstvenim radnicima zaposlenim u Ministarstvu unutrašnjih poslova kao i zdravstvenim radnicima koji rade u ustanovama socijalne službe čiji se rad finansira sredstvima iz budžeta” – izjavio je Mali.

On je precizirao da u užem zdravstvenom sistemu radi 120.000 ljudi, dok ih je zajedno sa zaposlenima uostalim službama oko 130.000 ljudi.

Novac će dobiti i nemedicinsko osoblje koje radi u zdravstvenom sistemu, jer je i njihova podrška u ovoj zajedničkoj borbi neupitna – od vozača u hitnoj pomoći, pa do čistačica kojima je višestruko uvećan obim posla.

Ministar je dodao da će će novac dobiti i medicinski radnici kako u kovid tako i u nekovid režimu pošto su i oni van kovid sistema opterećeni zbog većeg broja pacijenata koje moraju da prime jer su im kolege angažovane na drugim poslovima.

-” Mi nikada nismo imali do sada ovakvu zdravstvenu krizu. Uložili ste ogromne napore da zdravstveni sistem funkcioniše u ovakvim uslovima, a kada je reč o kapacitetima i lečenju, pod ogromnim je pritiscima. Vi ste za nas heroji našeg doba“- poručio je ministar zaposlenima u zdravstvu.

(Tanjug, RTV)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *