новембар 28, 2020
aktuelno

Otvorena izložba „Pogled u budućnost“ u Novim Kozarcima – Kikinda Online News

Udruženje građana „Krila Anđela“ u Novim Kozarcima u okviru projekta „Očuvanje srpskog nacionalnog identiteta“ organizovalo je izložbu simboličnog naziva “Pogled u budućnost” gde je prikazano 40 radova 34 mladih i savremenih umetnika kako iz cele zemlje, tako i iz Republike Srpske. Izložba je otvorena do 15. decembra.

Prema rečima Tanje Gligorijević, koordinatorke projekta ,,Očuvanje srpskog nacionalnog identiteta” reč je o najznačajnijem projektu a njegova specifičnost je u tome što je realizovan u godini epidemiološke krize u vidu onlajn kolonije zbog nemogućnosti okupljanja većeg broja likovnih umetnika.

-“ Naša saradnja sa Udruženjem „Krila Anđela“ traje već drugu godinu i ovo je naš peti zajednički projekat. Ovu godinu svi umetnici doživljavaju na jedan specifičan način, i bila je ideja da ih zaista pitamo da li za njih postoji budućnost, i kakvim očima je umetnici vide. Na radovima mogu da se vide razni stilovi i izrazi, osećanja i razmišljanja i njihova životna filozofija. Želja nam je da mlade umetnike koji još uvek nisu afirmisani na ovaj način dodatno pomognemo” – poručila je Gligorijević.

Uprkos svim merama Lokalnog I Republičkog kriznog štaba kojih su morali da se pridržavaju, iza udruženja ,,Krila Anđela” je kontinuiran i ozbiljan rad:

-“ Ono što je interesantno u toku ove godine jeste to što smo imali jedan ozbiljan rad mimo svih mera kojih smo morali da se pridržavamo. Uspeli smo da odradimo tri saborovanja u kratkom roku u letnjim mesecima uz manji broj umetnika. Zadovoljan sam onim što smo uradili i nadam se da ćemo to uspeti da iznesemo i prikažemo široj javnosti već u toku naredne godine” – dodao je mr Milan Reljić, predsednik udruženja ,,Krila Anđela”.

Otvaranju izložbe osim Mirjane Zečević, savetnika pokrajinskog sekretara za kulturu i jedna od autora, prisustvovali su i Saša Tanackov, član Gradskog veća za privredu i investicije kao i predsednik Skupštine grada Mladen Bogdan koji je i otvorio izložbu:

-“ Veliko mi je zadovoljstvo i čast što prisustvujem ovakvom događaju na lepom mestu. Prepoznali smo značaj ovog projekta i zbog toga ga je Grad Kikinda podržao izvojivši 100.000 dinara za izradu ramova. Ove stvari veoma su značajne zbog očuvanja srpskog nacionalnog identitea i naših umetnika i trudićemo se da ih i u narednom periodu podržavamo još više. Ovi radovi mešavina su tradicije i modernizma i to je nesumnjivi pokazatelj da trebamo da ih pomažemo i u narednom periodu” – prokomentarisao je Bogdan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *