May 9, 2021
aktuelno

Obeležen Dan škole “Vuk Karadžić” – Kikinda Online News

Najstarija ustanova osnovnog obrazovanja ,,Vuk Karadžić”, ovogodišnji Dan škole obeležila je na način primeren epidemiološkoj situaciji, ali ni ovoga puta nije izostalo tradicionalno uručenje diploma najboljim učenicima. Osnovna škola ,,Vuk Karadžić” u Kikindi osnovana je davne 1950. godine njen prvobitni naziv bio je “Osmoletka br. 2”, da bi dve godine kasnije dobila ime koje i danas nosi:

-” Nismo nikako želeli da ovaj dan ne obeležimo bar minimalnim programom, pogotovo zato što na Dan škole nagrađujemo najbolje učenike za proteklu školsku godinu. To je ujedno prilika i da vidimo naše bivše učenike, sadašnje srednjoškolce, da ih nagradimo i da se družimo. Da su uslovi zadovoljavajući, ovaj dan bismo sigurno obeležili na poseban način, u Narodnom pozorištu jer to je ipak 70 godina rada u ovoj zgradi. Nadamo se da ćemo naredne godine ovaj za nas važan dan, moći da obeležimo na lepši način” – izjavila je direktorica OŠ. ,,Vuk Karadžić” Olivera Lazić.

Priznanja su danas uručena đaku generacije Ani Stojković, sportisti generacije Marku Radloviću, a putem fonda “Velinke Tešin” na prigodan način nagrađeni su i učenici koji su se dokazali i istakli na polju srpskog jezika i književnosti – Ana Stojković, Daria Varađanin i Jana Stanić.

Dan škole, ispred Gradske uprave svojim prisustvom uveličali su gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač i Milena Živkov, članica Gradskog veća za kulturu i obrazovanje:

-“ Čast mi je da ispred Gradske uprave Kikinda čestitam Dan OŠ. ,,Vuk Karadžić”, još jednoj školi koja svoj dan obeležava na način koji je neuobičajan zbog poznate situacije, ali iskreno se nadamo da će naredne godine Dan škole biti proslavljen onako kako smo navikli, sa učešćem dece i prigodnim programom” – rekla je Živkov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *