May 18, 2021
aktuelno

Osamdesetdvogodišnja sugrađanka na meti vandala: Gradonačelnik Nikola Lukač obećao pomoć – Kikinda Online News

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač i Ramona Tot, članica Gradskog veća posetili su danas osamdesetdvogodišnju sugrađanku Irenu Hološi gde su se upoznali sa problemima sa kojima se ona suočava već sedmu godinu za redom, a radi se o uznemiravanju od strane nepoznatih počinilaca koji joj uništavaju kuću u ulici Braće Tatića 133 i uznemiravaju telefonom.

Naša sugrađanka kaže da živi mirnim penzionerskim životom, da nije svađalica i da ne pravi probleme pa joj samim tim i nije jasno zašto joj vandali remete preko potreban mir. Poslednji u nizu ovakvih incidenata desio se u septembru kada su joj huligani išarali fasadu i roletne:

-” Ne mogu da shvatim zašto me uznemiravaju, ja inače nemam drugih problema. Jedno vreme su me uznemiravali telefonom i to uglavnom noću i zaista se ne osećam bezbedno. Svako jutro prvo što uradim izađem ispred kuće da vidim šta se desilo i onda kontaktiram policiju koja je tu za deset minuta i koja napravi zapisnik, i posle se isti problemi nastavljaju kao da se ništa nije desilo. Šaraju mi po zidu kuće, uništili su mi ulično zvono da niko ne može da mi zvoni. Imam komšinicu koja ima godina koliko i ja, odrasle smo zajedno, onda dođe zet i ćerka pa svi zajedno ribamo fasadu kuće. Utrošili smo 15-16 litara razređivača samo za roletne. Jedina velika zagonetka za mene je ta zato što zaista ne znam zašto oni to rade i kome ja smetam” – objašnjava naša sugrađanka Irena Hološi.

Ni ćerki naše sugrađanke Mariji Varga, nisu poznati motivi za činjenje ovakvih nedela:

-” Jako teško preživljavamo ovo, svaki dan smo u strepnji da li je jedna ili više osoba koje to rade ponovo nanela neku štetu. Živimo veoma povučeno i smerno, ni sa kim nismo u svađi i zaista ne vidim razlog da se neko ovako ponaša. Kupovali smo razna sredstva kako bismo nekako mogli da saniramo pričinjenu štetu. Majku sam smirivala koliko sam mogla, ali jednostavno nije do mene. Volela bi kada bi se pronašli počinioci i da ta osoba ili više njih budu sankcionisane” – rekla je Marija.

Našu sugrađanku i njenu ćerku posetili su danas Ramona Tot, većnica za nacionalne manjine, rodnu ravnopravnost i brigu o porodici i gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač koji su želeli da im pokažu da Irena i njena porodica nisu same i da mogu da se oslone na pomoć Gradske uprave:

-” Trudimo se da grad bude bezbedan za svakog našeg građana, od najmlađih do najstarijih i nadamo se da smo na dobrom putu da promenimo neke stvari i da će se situacija poboljšati” – izjavila je Tot, dok je prvi čovek Kikinde Nikola Lukač poručio da će se truditi da se svaki naš sugrađanin oseća bezbedno:

-” Nezamislivo je da u našem mirnom gradu kao što je Kikinda koji je poznat kao grad koji uživa u određenoj bezbednosti, postoji neko ko se bavi ovakvim napadima, neprihvatljivo je i sramotno da bilo koji građanin bude ugrožen i da neko kontinuirano maltretira starije. Potrudićemo se da pružimo maksimalnu zaštitu Ireni, ali i bilo kom drugom građaninu Kikinde i apelovaćemo i na Policiju koja daje sve od sebe da počinici budu pronađeni” – rekao je Lukač.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *