May 18, 2021
aktuelno

Varoški Trg u Mokrinu sledeće godine dobija fontanu i letnju scenu – Kikinda Online News

U cilju upoznavanja sa aktuelnostima i sa realizacijom planiranih aktivnosti u svim selima na teritoriji grada Kikinde, član Gradskog veća Ljuban Sredić danas je posetio Mokrin kako bi se upoznao sa svim projektima koji su realizovani u ovom mestu, sa kakvim problemima su se meštani Mokrina susretali tokom ove , ali i kakvi su planovi za narednu godinu.

-” Varoški trg u Mokrinu je doživeo rekonstrukciju, imamo jedan manji problem koji se tiče urušavanja dela zgrade a taj problem će biti rešen sadnjom određenih sadnica. Mokrin kao najveća i najpoznatija mesna zajednica organizuje mnogo svojih aktivnosti, investicije, društvene aktivnosti, funkcioniše šest sportskih klubova i petnaest drugih udruženja koji okuplja puno ljudi koji rade. Epitet najveće i najpoznatije mesne zajednice zaslužila je svojim aktivnostima kao što su Tucanijada, Gusanijada, Dani Raše Popova, Memorijal Mike Antića i drugo.Mokrin je ativan, živi i nadam se da će tako i nastaviti u budućnosti. Mokrin će, sasvim izvesno, kao i sve ostale Mesne zajednice imati podršku Grada Kikinde da nastave sa svojim radom kao i do sada” – izjavio je tom prilikom Sredić.

Uprkos epidemiološkoj situaciji, MZ Mokrin je u prvih devet meseci tekuće godine utrošila 57 miliona dinara iz gradskog i seoskog budžeta za rekonstrukciju Trga, dečijeg igrališta i drugih projekata:

-“ Osim toga, uradili smo i deo trotoara do dečijeg igrališta, a radili smo i orezivanje 250 stabala koja su bila problem u ulicama Ive Lole Ribara, Arsenija Čarnojevića, Branka Radičevića što je dovodilo do čestih nestanaka struje i deo Glavne ulice. Ostaje da se na Trgu sledeće godine uradi letnja scena i fontana. Trenutno imamo problem sa parcelom koja nije naša do Trga, srušena je zgrada i tu se do kraja godine planira postavljanje žive ograde. Za sledeću godinu planirano je da se počne sa pripremama i dozvolama za prečistač otpadnih voda kao jedan od najvažnijih projekata u našoj Mesnoj zajednici, uz nastavak održavanja kanalske mreže. Problem imamo i sa krovom na zgradi Doma kulture koji prokišnjava godinama, pa je sada vreme za zamenu. Planovi su i da se poploča Glavna ulica. U planu je izgradnja terena za mali fudbal i košarkaški teren “ – dodao je Živko Ugrenović, predsednik MZ Mokrin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *