May 9, 2021
aktuelno

Promocija knjige “Budi svoj” Kristine Sredić u Kulturnom centru – Kikinda Online News

U Galeriji Kulturnog centra, naša sugrađanka Kristina Sredić predstavila je svoju zbirku poezije “Budi svoj” koju prati i zajednička izložba slika ove umetnice i slikara Brace Azarića.

Kristina Sredić kao dete samosvesno je zaronila u svet boja i lepe pisane reči, a ljubav prema slikarstvu i pisanju pratila ju je tokom celog života. Iako su je životni putevi odveli na druge strane, vernost onome što se u srcu nosi krunisana je izložbama u galeriji “Zdravko Mandić” u Novim Kozarcima, kao i izložbom u KC Kikinda:

-” Divno je osećanje deliti radost, svetle trenutke, boje, ali i stihove sa ljudima koje volite i koji vas podržavaju. Sam osećaj kada svoju knjigu držite u ruci je neopisiv i u tom momentu shvatate da ste stvorili nešto vredno za vas i ako to možemo, kao što rekoh da podelimo sa svima i da im pružimo bar par trenutaka sreće, onda je moja sreća još veća. U mojim pesmama najzastupljenija je seta, a sa druge strane i radost u slikama, tako da je to negde i mali kompromis koji umem da pravim u svom stvaralaštvu” – izjavila je Kristina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *