May 6, 2021
aktuelno

Potpisan Memorandum o saradnji Grada Kikinde i Opštine Novi Bečej – Kikinda Online News

Nakon što je pre mesec dana u Gradskoj kući održan sastanak gradonačelnika Kikinde Nikole Lukača i predsednika Opštine Novi Bečej Saše Maksimovića, danas je i zvanično potpisan Memorandum o saradnji između Grada Kikinde i Opštine Novi Bečej.

Memorandumom se izražava volja i namera o saradnji strana potpisanica, u cilju unaređenja međusobnih odnosa, negovanja zajedničke kulture stanovnika dve susedne jedinice lokalne samouprave, te unapređenja turističkih, privrednih i društvenih odnosa Grada Kikinde i Opštine Novi Bečej.

Potpisivanje međusobnog sporazuma o saradnji, prema rečima gradonačelnika Kikinde Nikole Lukača otvoriće vrata drugim sporazumima iz raznih oblasti delovanja:

-” Ono što će prvo biti realizovano jeste komunalna delatnost, odnosno saradnja između JP “Kikinda” i lokalne samouprave Novi Bečej, u oblasti zoohigijene, kao jedan od primarnih, i u narednim mesecima možda i prvi sporazum koji će konkretizovati saradnju koju Memorandum danas otvara. U nekom narednom periodu biće realizovana saradnja u oblasti komunalnih delatnosti i inspekcija kojih nema na teritoriji Opštine Novi Bečej, gde će naši inspektori moći da deluju. Siguran sam da je ovo prvi korak ka dobroj saradnji između dve lokalne samouprave koje imaju mnogo toga zajedničkog i sigurno će biti primer možda i za neke druge. Kao saradnici trebamo da dopunjujemo jedni druge i da zajednički nastupamo i ka stranim investitorima, Ministarstvima i Pokrajini, da bi zajednički život građana Kikinde i Opštine Novi Bečej bio kvalitetniji” – izjavio je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Nakon potpisivanja prvog sporazuma, biće formirane radne grupe koje će početi sa izradom dokumentacije:

-” Konkretno ono što Opštinu Novi Bečej u ovom trenutku interesuje jeste zajednička podrška Grada Kikinde na poslovima komunalnih delatnosti, saobraćajne inspekcije i turizma i da se Grad Kikinda i Opština Novi Bečej dopunjuju gde god je to potrebno, na polju svih delatnosti kojima se bavi jedna lokalna samouprava. Itekako imamo mogućnosti za saradnju koja bi trebala da bude realizovana na jednakim nivoima. Dvorac “Heterlend” treba da bude priča ne samo Bočara, već delimično i Grada Kikinde i Opštine Novi Bečej. Kroz turizam je zajednički nastup mnogo jači kada se pojave dve lokalne samouprave koje imaju dobru saradnju i komunikaciju” – dodao je Saša Maksimović, predsednik Opštine Novi Bečej.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *