May 9, 2021
aktuelno

Stiže pomoć za oko 1000 porodica: Ogrevno drvo za najugroženije – Kikidna Online News

Grad Kikinda i ove kao i svih prethodnih godina pružiće pomoć u vidu dodele ogrevnog drveta socijalno ugroženim građanima. Javnom nabavkom za dodelu ogrevnog drveta obezbeđeno je 7 miliona dinara za pomoć oko 1000 porodica.

Predsednik Skupštine grada Mladen Bogdan izjavio je da je reč o pomoći ugroženim sugrađanima, a ne i o njihovom trajnom obezbeđivanju ogrevnim drvetom za zimu. Ovakva vrsta pomoći biće podeljena po određenim kriterijumima i ista će početi da se deli već polovinom novembra, pre početka niskih temperatura:

-“ Veoma smo zadovoljni što možemo da pomognemo ugroženim sugrađanima i pored svih posledica uzrokovane epidemijom korona virusa i poteškoća po sam budžet grada. U odnosu na prethodnu godinu, 50 odsto više građana dobiće ovakvu pomoć. Prednost u dodeli ogrevnog drveta imaće porodice sa troje i više dece, dobrovoljni davaoci krvi, staračka domaćinstva, pojedinci i porodice sa hronično obolelim članovima i sa licima sa smetanjama u razvoju, invalidna i socijalna lica kojima je prema odluci komisije odlučeno da će takva pomoć biti dodeljena. Naš zadatak je da u narednom periodu radimo još jače i bolje kako bismo mogli još više sredstava da izdvojimo za socijalna davanja i materijalna obezbeđenja naših sugrađana” – poručio je Bogdan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *