May 9, 2021
aktuelno

Rekonstruiše se atletski stadion u Kikindi – Kikinda Online News

Na poziv gradonačelnika Kikinde Nikole Lukača, Slobodan Branković, direktor Atletskog saveza Srbije posetio je danas naš grad kako bi sa predstavnicima Gradske uprave, Sportskog saveza i rukovodstvom SC “Jezero” porazgovarao o rekonstrukciji atletskog stadiona u Kikindi. Nakon prijema u kabinetu, Lukač je sa prvim čovekom atletike Slobodanom Brankovićem, Jelenom Čudanov Bakić predsednicom Sportskog saveza Kikinda, Dejanom Pudar, vd. direktorom SC “Jezero” i Draganom Pecarskim većnikom za sport i omladinu obišao ovaj sportski kompleks.

Atletski stadion nedovršen je skoro četiri decenije, dugo je otvoren, prazan i bez završnog sloja, a sada su se stekli svi uslovi za njegovu rekonstrukciju:

-” Glavni razlog moje današnje posete jeste da vidim u kakvom stanju se nalazi stadion i da napravimo prve korake kako da ga privedemo nameni, da Kikinđani dobiju jedan moderan objekat koji će moći svi da koriste” – rekao je direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković nakon obilaska stadiona.

Predsednica kikindskog Sportskog saveza Jelena Čudanov Bakić kaže da je Kikindi potreban atletski stadion kako bi upravo na ovom mestu deca, omladina ali i atletski klubovi mogli nesmetano da se bave svojim aktivnostima:

-” Izrazila bih zadovljstvo što je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač uz prvog čoveka atletike Slobodana Brankovića i većnika za sport i omladinu Dragana Pecarskog, prepoznao realne potrebe da je Kikindi potreban atletski stadion. Imamo atletske klubove, imali smo šampione koji su odavde ponikli iako nisu imali odgovarajuće uslove. Nakon 40 godina pokrenulo se konačno pitanje o toj temi i drago mi je što imamo zainteresovane ljude koji mogu da pomognu našoj deci da treniraju u adekvatnim uslovima” – izjavila je Čudanov Bakić.

Dejan Pudar, vd. direktor SC “Jezero” kaže da je ovo ogroman korak za kikindski sportsko-rekretaivni centar:

-” Atletika kao bazični sport i kao kraljica sportova jedan je od najznačajnijih kompleksa u SC “Jezero” i vrlo smo zadovoljno što upravo sa ovog mesta počinjemo sa rekonstrukcijom celog kompleksa. Imamo ogromnu podršku od srpskog Atletskog saveza, pa tako i od našeg gradonačelnika Kikinde Nikole Lukača koji svakodnevno pruža podršku SC ,,Jezero”. Trudićemo se da maksimalno poboljšamo uslugu i da maksimalno utičemo na to da zadovoljstvo naših korisnika bude na prvom mestu” – poručio je Pudar.

Izrazivši zadovoljstvo što je naš grad posetio državni rekorder i veliko ime u atletici Slobodan Branković, gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač kaže da će Grad uvek podržavati ovakve i slične projekte:

-“ Trudićemo se da našoj talentovanoj deci za koju sve ovo i radimo obezbedimo uslove za treninge kako bi postizali što bolje rezultate u narednom periodu. Jedan od projekata jeste i nedovršeni atletski stadion koji nije priveden nameni, i nadam se da ćemo sa Atletskim savezom, državom, Vladom Republike Srbije, Sportskim savezom i Ministarstvom iznaći rešenje i ovaj stadion privesti nameni kako bi naši sportisti dobili ovaj teren za trening” – zaključio je Lukač.

Foto: Kikinda News/Kikinda Online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *