May 9, 2021
aktuelno

Ljuban Sredić nastavio obilazak sela – Kikinda Online News

Ljuban Sredić, član GV za poljoprivredu i mesne zajednice posetio je danas Iđoš i Sajan kako bi sa njihovim predstavnicima, Miodragom Komanov i Zoltanom Tot porazgovarao kako o svim gorućim problemima, tako i o svim aktivnostima koje su do sada realizovane, kao i o planovima za naredni period u ova dva mesta.

Zbog slabijeg prliva sredstava u gradsku kasu zbog aktuelene epidemiološke situacije skraćene su i investicije, a samim tim i delatnosti u mesnim zajednicama. Tu sudbinu dele i Mesne zajednice Iđoš i Sajan:

-“ Iđoška Mesna zajednica imala je u planu kompletnu rekonstrukciju Doma lova sredstvima u visini od 11 miliona dinara za smeštaj udruženja građana. Ove godine to neće biti realizovano, ali potrudiću se da zajedno sa predsednikom Mesne zajednice, Gradskim većem i gradonačelnikom da to uđe u plan za narednu godinu i da rekonstrukcija objekta počne, ako ne kompletna, onda da za to dve godine bude završeno” – izjavio je Sredić.

Iako brojne planirane aktivnosti u Iđošu nisu realizovane, ipak je urađeno dosta toga u prethodnom periodu:

-” Završili smo jednu lepu priču oko dečijeg igrališta. Urađena je ograda oko groblja, četiri nova autobuska stajališta, do kraja godine bi trebali da pošumimo neke parcele oko sela. Uprkos epidemiološkoj situaciji, Iđoš se može pohvaliti da je urađeno dosta toga. Rekonstrukcijom Doma lova čiji bi projekat trebao da bude realizovan u toku naredne godine i koji bi služio svim našim meštanima, udruženjima i sportskim klubovima i bio bi na usluzi svima. U proteklih deset do petnaest godina objekat je napušten, i nalazi se u vrlo lošem stanju. Mnogo energije potrošeno je u prethodnom periodu što se tiče same parcele i objekta sa državnog u vlasništvo mesne zajednice, odnosno grada. Nadamo se da ćemo taj projekat realizovati sledeće godine, ako nam situacija to dozvoli” – rekao je Miodrag Komanov, predsednik MZ Iđoš.

Rebalansom budžeta za Sajan je planirana sanacija krova nekadašnje bioskopske sale u iznosu od 1,5 miliona dinara:

-” Sajanci su imali dosta toga u planu da urade, međutim, dosta toga je moralo biti prolongirano za narednu godinu, pa smo od prioriteta u dogovoru sa predsednikom Mesne zajednice u rebalansu budžeta ubacili sanaciju krova stare bioskopske sale. Nadamo se da će aktivnosti planirane za ovu biti realizovano u narednoj godini” – rekao je Sredić.

U Iđošu su uređene bankine u ulici Đure Đakovića i Sabovoj ulici, a lomljenim crepom sanirane su još tri manje ulice – Užička i Kunjadi Janoša i nastavak Petefi Šandora:

-” Za ovu godinu planirana je adaptacija magacina Doma kulture u Sajanu u čajnu kuhinju. Imamo projekat, čija je vrednost investicije 1,5 miliona dinara. Dobili smo saglasnog od Sekretarijata za imovinsko pravne poslove za realizaciju te investicije i ista će biti finansirana iz mesnog samodoprinosa. Za sledeću godinu planiramo urađenje trotoara i pešačke staze u centru cela, dva autobuska stajališta na ulazu u selo, a konstantno trebamo da radimo i na uređenju atmosferskih kanala koje sa većim padavinama postaju problem” – završava Zoltan Tot, predsednik MZ Sajan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *