новембар 28, 2020
aktuelno

Zlatna medalja za kikindski hor“Attendite“ – Kikinda Online News

Hor Kulturnog centra Kikinda, „Attendite“ je na nedavno održanom festivalu „Majske muzičke svečanosti“ u Bijeljini osvojio zlatnu medalju, sa maksimalnih 100 bodova, kao i plaketu za najbolju koreografiju i pokret. Tim povodom gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač u svom kabinetu ugostio je prof. dr Biljanu Jeremić, pod čijom dirigentskom palicom hor „Attendite“ godinama ređa zapažene rezultete.

Horski muzički festival „Majske muzičke svečanosti“ po 19. put održane su u Bjeljini ovog puta u onlajn formatu, u smislu da su svi horovi slali svoje audio i video snimke koje je potom žiri preslušavao. Svoje učešće dalo je 38 horova iz različitih krajeva – Srbija, Slovenija, Hrvatska, Poljska i Češka:

-“ Naš hor je od strane žirija ocenjen sa maksimalnih 100 bodov. Čitav naš nastup imao je posebnost koji počinje sa zvonom koje se čuje, ali je to zapravo jedna šina u koju se udara čekićem. Planovi hora su i dalje skromni, u skladu sa epidemiološkom situacijom, i dalje vežbamo i pripremamo se“ – izjavila je prof. dr Biljana Jeremić.

Hor Kulturnog centra „Attendite“ do sada je osvojio brojna priznanja uz brojne zapažene nastupe kao što je otvaranje prolećnog zasedanja Narodne Skupštine Republike Srbije kao i na večanoj sednici Skupštine Vojvodine:

Na brojnim drugim mestima, za kratko vreme smo zaista mnogo toga uradili. Imamo razne lepe nastupe i događaje, volimo što često nastupamo za grad i to je najlepši momenat u svemu tome, kada u svom gradu možete da predstavite ono što radite. U narednom periodu mi već neko vreme planiramo da Kulturni centar i hor kao domaćin, organizujemo horski festival u Kikindi i odlučili smo se da će to biti jedna vrsta onlajn takmičenja kao što je održano u Bijeljini. Međunarodni festival horova „Meludijanum“ održaće se u decembru ove godine, polako skupljamo učesnike, a žiri će činiti eminentni stručnjaci iz horske muzike, a predsednik žirija biće prof. dr Biljana Jeremić, i verujem da ćemo kroz lepu priču u narednim godinama imati lepe rezultate“ – poručio je Marko Markovljev, urednik programa Kultunog centra Kikinda.

Uspesi kikindskog hora „Attendite“ Kulturnog centra na ponos su grada Kikinde:

-“ Kada bilo koja grupa, pojedinac, hor odnese pobedu na nekom Međunarodnom festivalu muzike, za naš grad je ponos da smo u bilo čemu najbolji. Hor „Attendite“ koji funkcioniše od 2017. godine nas je do sada mnogo obradovao, a još jedna prva nagrada to i potvrđuje. Velike čestitke za prof. dr Biljanu Jeremić koja zaista na jedan veoma plodonosan način uspeva da motiviše naše sugrađane da pevaju, da se odmeravaju, da daju sve od sebe i doneli su nam još jedno prvo mesto“ – istakao je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *