новембар 28, 2020
aktuelno

Najuspešniji streličari na prijemu kod gradonačelnika Nikole Lukača- Kikinda Online News

Streljačka družina „Kikinda“ od ove sezone pojačana je dolaskom reprezentativca Srbije u streljaštvu, državnog rekordera, Duška Petrova u matični klub. Tridesetdvogodišnji osvajač brojnih medalja na svetskim i evropskim takmičenjima, naš sugrađanin i potencijalni olimpijac, vratio se u rodni grad i od ove sezone nastupa za kikindsku „Streljačku družinu“. Ovim lepim povodom a i zbog toga što su po prvi put u ekipnoj muškoj i ženskoj konkurenciji kikindski streličari osvojili prvo mesto u Smederevu, organizovan je prijem za najbolje streličare koje je ugostio gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Kao junior Duško Petrov je oduvek bio veliki talenat za vazdušni pištolj. Kasnije je sa svojim timom (Damir Mikec i Dimitrije Grgić) osvojio zlatnu medalju na evropskom prvenstvu u Gabali (Azerbejdžan) 2017. Petrov je takođe jedan od najboljih strelaca nemačke Bundeslige i vlasnik srpskog nacionalnog rekorda sa slobodnim pištoljem 50m. Godinu dana kasnije na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji malokalibarskim pištoljem „upucao“ je srebrnu medalju, a sada kada su se sklopile sve kockice, svoju karijeru nastavlja u Kikindi:

-„ Bez podrške gradonačelnika Kikinde Nikole Lukača sigurno ne bi došlo do ovog poteza da se vratim u Kikindu iako sam imao već godinama unazad želju da se vratim. Prethodne sezone bile su za mene veoma uspešne, pokupio sam sve svetske i evropske medalje, osim Olimpijade koja mi je ostala nedosanjani san. Ne sumnjam da će biti dobrih rezultata u narednom periodu, a da imamo dobrih rezltata najbolji primer je mladi Dimitrije Stefanović koji je na dobrom putu da se domogne reprezentacije, velikih takmičenja i medalja“ – izjavio je Petrov dodavši da ga očekuje Evropsko prvenstvo u martu 2021. godine u Rusiji gde se ujedno dele i poslednje kvote za Olimpijadu 2021.

Petnaestogodišnji Dimitrije Stefanović sa treninzima je počeo 2014. godine,a već godinu dana kasnije osvojio je svoju prvu medalju. Tada je, kako nam je rekao, dobio motiv za dalje takmičenje a sada je postao i šampion u pionirskoj selekciji i želi da krene stopama svog starijeg kolege:

-„Uzor mi je Duško, on je zaista fenomenalan strelac, voleo bih da postignem rezultat kao i on, a možda čak i veći u narednim godinama. Njegovo prisustvo u klubu koristim kao motivaciju, kao uzora koji je dosta vremena i truda uložio u ovaj sport. Cilj mi je da proširim svoja znanja o streljaštvu, da ostvarim svoja većna znanja na takmičenjima, evropskim, a možda i na Svetskim za par godina, to se nikad ne zna“ – rekao nam je Dimitrije.

Kikinda, kao visoko kotiran grad na sportskoj mapi Srbije počastvovan je što je Duško Petrov odlučio da svoju izuzetno uspešnu sportsku karijeru nastavi iz grada iz kojeg je potekao:

-“ Kao grad, siguran sam da ćemo i u narednom periodu uspeti da dodatno finansiramo naše sportiste koji na dostojan način reprezentuju grad Kikindu i da tako postignemo još bolje rezultate u narednom periodu“ – izjavio je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *